Powolne otwieranie jednego katalogu


(Cystoff) #1

Mam następujący problem. Kiedy próbuję wejść do jednoego, konkretnego katalogu, systemowi zajmuje to jakieś 30 sekund. Inne katalogi otwierają się normalnie. Dodam, że nie jest to jakaś wybajona ścieżk. Ot: D:/Gry

Z początku myślałem, że to wina pofragmentowanego dysku. Po użyciu defraga nic się nie zmieniło. Puściłem także dokładnego scandisca, ale też nie pomogło. Pomyślałem, może to wirus. Avast z aktualną bazą danych nic nie wykrył. Dla pewności przeskanowałem dysk jeszcze raz, tym razem przy pomocy HD Tune, żeby wykluczyć uszkodzenie dysku, ale wygląda na to, że dysk jest w porządku. Kiedy korzystam z Total Commandera, katalog otwiera się błyskawicznie, więc to pewnie coś z eksploratorem. Wklejam tutaj loga z HiJack This :

Nie wiem czy ten log coś pomoże, ale jak ktoś ma pomysł, jak rozwiązać mój problem, to byłbym wdzięczny za każdą radę.

Przy otwieraniu owego katalogu użycie procka idzie na 100%


(Gutek) #2

Daj log z ComboFix

OT-y KOSZ


(Cystoff) #3

http://wklej.org/id/6ea4b07857


(Gutek) #4

W logu nic nie widać:

Optymalizacja XP: viewtopic.php?t=76580 + optymalizacja Autostartu

Czyszczenie rejestru:

RegCleaner - http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=29&id=177

możesz rejestr przelecieć albo

jv16 PowerTools - http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=29&id=509

Opis RegCleaner - http://www.agavk.p9.pl/strony/progra_regcleaner.php

Zobacz - Obsługa jv16 PowerTools


(Cystoff) #5

czyściłem jv16, ale nie pomogło


(Gutek) #6

Optymalizację i zbędniki z autostartu odznaczyłeś?


(Cystoff) #7

Po optymalizacji problem się trochę zmienił. Katalogi otwierają się jak należy, ale... pojawiły się dwa inne problemy

  1. przy uruchamianiu komputera pokazuje mi się taki komunikat:

  1. przeglądarka (firefox) bardzo mało płynnie scrolluje witryny - to już nieaktualne. Winne były sterowniki od karty graficznej, które gdzieś wcięło podczas optymalizacji.