Powolne włączanie komputera


(Maciek01110) #1

Od pewnego czasu mam problem z włączaniem się komputera. Kiedy wymieniłem kartę graficzną (GeForce 210) pojawił się problem z włączaniem się komputera, ale nie tylko z włączaniem. Także sam się restartuję oraz strasznie laguje. Proszę o pomoc :expressionless:


(adam9870) #2

Podaj konfigurację sprzętową komputera, w tym moc zasilacza.

Czy wymieniałeś zasilacz przy okazji wspomnianej modernizacji?


(Drobok) #3

I czy przeinstalowałeś sterownik ?


(Maciek01110) #4

zasilacz-390W

karta graficzna- NVIDA GeForce210

płyta główna- Gigabyte Technology Co.,Ltd.Model 945GZM-S2

procesor- Intel® Pentium® Dual CPU E2160 @ 1.80 GHz

Sound Device- NVIDA High Definition Audio

Pamięć fizyczna- Razem 1024 MB, wolne 241 MB

Zapełnieni pamięci- 76%

Pamięć wirtualna- razem 2461 MB, Wolne 1761MB

Monitor-Plug and Play

sterowniki zostały przeinstalowane. :expressionless:


(Mateusz09031995) #5

a dokładnie jaka marka i model zasilacza bo to że 390W to nam dużo nie mówi


(Maciek01110) #6

MODECO


(Agatonster) #7

Maciek01110 ,

Proszę poprawić pisownię w tytule tematu.W celu dokonania zaleconej korekty proszę skorzystać z przycisku Edytuj przy poście otwierającym temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.


(Mateusz09031995) #8

zasilacz z czarnej listy do tego firma ta specjalizuje się narzędziami budowniczymi oni stworzyli ten zasilacz przez przypadek.

Też tak kiedyś miałem komputer za nim odpalił włączałem 4 razy


(Maciek01110) #9

tylko że mi komputer od razu odpala a włącza się ok 5mi-_-


(Mateusz09031995) #10

może to kłopoty z dyskiem twardym który bardzo powoli ładuje system.Może rozlatuje Ci się dysk.

Spróbuj przeinstalować system ale sformatuj przy tym cały dysk