Powolny start i długe nieskuteczne wyłączanie kompa


(Aniazielinska126) #1

Witam

od jakiegoś czasu komputer uruchamia się długo i tak samo się zamyka

(jeżeli reset zamiast wyłączenia całkowitego można uznać za zamykanie).

Sprawdzałam antywirem, czyściłam ze zbędnych plików, czyściłam rejestr,

itp.itd. jak to było w jakimś temacie na forum. Może trochę pomogło, ale komputer dalej zamiast wyłączać - resetuje się.

wklejam logi :

HijackThis:


(jessica) #2

Tak przy okazji:

Te w/w wpisy sfiksuj w Hijacku:

>>Hijack>>scan(Do a system scan only)>>zaznacz je >> Fix checked.

Co to jest takie zmasakrowane zamiast logu z SillentRunner?

jessi


(jessica) #3

Teoretycznie tak, ale widać, że u Ciebie Sillent działa nieprawidłowo, więc jego log jest zbieraniną czegoś, co nic nie znaczy.

W takim razie rezygnujemy z Sillenta!

Zapoznaj się może z tym:

-->Optymalizacja.

jessi


(Aniazielinska126) #4

już to widziałam wczoraj :wink:

już jest lepiej po tych wszystkich zabiegach ale pozostaje fakt że się sam nie zamyka. Jak kliknę na

niby się zamyka a tu nagle robi sobie restart :shock: i muszę wyłączać z guziczka jak zaczyna się resetować.

A drugi problem to przy próbie instalacji naprawczej wyskakuje taki błąd:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... e2f76.html

i się zamyka instalator windowsa :

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 01d8b.html

:frowning:


(Gutek) #5

A ty masz nową płytę Xp z SP2?


(Aniazielinska126) #6

raczej nie, z Sp1


(Gutek) #7

Błąd jest związany z instalacją dodatku SP. Musiałaś coś dodać - ściagnij i zainstaluj SP2