Powolny start kompa


(system) #1

Witam,

coś niedobrego dzieje się z kompem, długo się odpala i przy każdym uruchomieniu FF najpierw "myśli", "warczy", a dopiero po jakimś czasie rusza. Wcześniej tego nie miałem więc spróbowałem przelecieć go skanerami itp. niestety skanery online nie działały, nie mogłem ściągnąć żadnego programu typy Combo itp. W końcu jednak uruchomiłem Panda Active scan: http://wklejto.pl/17951

wywaliłem prawie wszystko co mi pokazał log, udało mi sie też odpalić Combo pod zmienioną nazwą: http://wklejto.pl/17952

przepuściłem go jeszcze przez kaspra on line ale nic nie znalazł. komp stał pod pradem całą noc bez antyvira (nic nie robiłem-zapomniałem wyłączyć), jak wstałem to puściłem tak kontrolnie nowe Combo i znów coś znalazł: http://wklejto.pl/17954

Zerknijcie panowie może coś tam jeszcze widać


(Spandau) #2

Ile ty masz programów antywirusowych i się dziwisz że komputer Ci zwolnił, zostaw jeden plus firewall (jeśli antywirus nie ma zapory)

Log wygląda na czysty.

usuń ręcznie folder C: \Qoobox oraz instalkę Combofix z dysku.

Przeczyść system oraz rejestr CCleaner

Wykonaj optymalizacje Autostartu

Wyłącz i włącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach. Instrukcja

Przeskanuj obszar Mój komputer Kaspersky Online Scanner Przeskanuj system daj raport na forum

lub Dr.WEB CureIt!


(system) #3

witam ponownie, zastosowałem się do porad i efekt jest taki że maszynka prawie nie działa.

wywaliłem antyvirusy, zrobiłem optymalizację, przeczyściłem rejestr, niewiele pomogło. coś mnie podkusiło że wywaliłem avasta i w to miejsce wsadziłem starą testową wersję G data Internet Security i teraz on zajmuje mi 100% CPU.

po wielokrotnych próbach udało mi się w końcu ściągnąć i uruchomić pod inną nazwą Combo i zrobić loga : http://wklejto.pl/18389 i HJTs : http://wklejto.pl/18390

tak szczerze to już się pogubiłem co robiłem do tej pory.

Ustawiłem system na maksymalną wydajność - nie pomaga.

CCleanerem wyczyściłem wszystko, w rejestrze 0 błędów - nie pomaga

wyłączyłem aktualizację, dalej ściąga 0%

chcę wywalić G Data ale po kliknięciu usuń pojawia się okienko instalatora i ... nic

Radźcie co robić [-o<


(Spandau) #4

Przy okazji mam teraz chyba dwa firewalle, coś od Kasperskiego + c:\program files\Panda Security

A co ja napisałem w poście powyżej


(system) #5

o! i właśnie o to chodziło, tak łopatologicznie wytłumaczyć :lol:

teraz śmiga aż miło :lol: , ale samo odinstalowanie G data zajeło mi około 1,5 h.

jeszcze kontrolnie: HJT http://wklejto.pl/18404

dzięki za pomoc