Powolny, zawieszający się komputer


(mateusz_) #1

Witam, już nie raz mi pomogliście więc prosiłbym o ponowną pomoc.

Komputer strasznie się zawiesza, jest powolny, przede wszystkim w ciągu pierwszych 10 min od uruchomienia.

http://wklejto.pl/127793

http://www.wklejto.pl/127794

Wklejam logi, proszę o sprawdzenie,

pozdrawiam:)


(Spandau) #2

Proszę dodatkowo o raport Gmera. Jak przygotować system i prawidłowo wykonać skan Gmerem tutaj http://www.fixitpc.pl/topic/60-diagnost ... u-rootkit/


(mateusz_) #3

http://wklej.to/iMBW5 - gmer

http://www.wklejto.pl/127797 - wklejam jeszcze loga z mbam, może się przydać


(Spandau) #4

Co do raportu Malwarebytes, wtyczka "vShare.tv plugin" = vShare.tv plugin 1.3 do odinstalowania przez aplet Dodaj Usuń Programy Następnie usuń to co znalazł Malwarebytes.

Co do Gmera przeczytaj uważnie instrukcje. Ty chyba wykonałeś Quick scan


(mateusz_) #5

To z tym malwarebytes zrobilem. Co do gmera to już 5 razy gdy go uruchomiłem, zrestartował mi się komputer, nawet przy wyłączeniu innych programów, w tym avasta.


(Spandau) #6

Może dlatego że nie zdjąłeś emulacji napędów wirtualnych - sterownik sptd.sys

Proszę utworzyć nowy punkt przywracania systemu , gdyby coś poszło nie tak przywrócisz system.

Pobierz The Avenger zaznacz poniższy tekst

kopiujesz - klikasz na Paste Script from Clipboard - Execute - Potwierdzasz i zgadzasz się na restart klikając OK.

Po wykonaniu skasuj z dysku plik: C:\Avenger\backup.zip i wklej raport na forum C:\avenger.txt

Instrukcja obsługi programu http://cybertrash.pl/images/tata/Avenger/Avenger.html

W okno Własne opcje skanowania / skrypt w OTL wklej:

Klikasz na Wykonaj skrypt. Zgadzasz się na restart komputera. Log z usuwania na forum

Następnie ponownie uruchamiasz OTL klikasz raz jeszcze Skanuj i dajesz nowy log na forum Czyli dwa logi jeden z usuwania drugi z nowego skanowania po usuwaniu.