Powrót do wiedźmina 3 niespodziewany problem z grą i jej płynnością płynną rozgrywką Zacina

Jaki preset wybrałeś do testu? 1080p Extreme?

Rozdziałkę 16:10 rozdzielczość 1920x1080 Anti aliasing x8 i pełny Ekran Full HD
Dodam jeszcze jeden Screen bo Teraz Superposition testuje Kartę… i wrzucę ci Screena :slight_smile: z testu

Ok widzę, że zrobiłeś furumarka a nie superposition.
Tutaj chodzi o to, żeby mieć referencje do innych wyników o tej samej konfiguracji

Mam dla przybliżonej konfiguracji (tutaj nie ma z twoim procesorem ale powinien podobnie się zachowywać):
https://gpuscore.top/furmark/show.php?id=421057

Jeżeli użyłeś preseta i nic nie zmieniałeś to wynik powinien być ~ 4745 +/- ale na pewno powyżej 4000, gdzie ty masz poniżej 3000.

Jeżeli sam ustawiałeś to puść jeszcze raz z presetem 1080, jeżeli nie to czy coś robiłeś z kartą graficzną? Czy masz jakieś aplikacje działające w tle?

Drogi Panie Aesereht dla tego robię test programem który ty mi podałeś Tylko jakie opcje tam mam wybrać dokładnie ??? odznaczyć w Superposition wiesz z kartą nic nie robiłem próbowałem ją trochę podkręcić w MSI Afterburner ale potem przywróciłem fabryczne wartości :slight_smile: aplikacje działające w tle które obciążają i mają wpływ na system Wyłączyłem w menadżerze zadań :slight_smile:

Superposition 1080p Extreme. Powinieneś otrzymać tam wynik około ~2400-2500

W startupie nie masz nic ciekawego wartego uwagi co może wpływać, jeszcze możesz pokazać zakładkę procesy.



Weź prawy przycisk na Antimalwere service executable → właściwości → podpis cyfrowy i zobacz co to za program?

Windows Defender → How to fix ‘Antimalware Service Executable’ high CPU usage | Emsisoft | Security Blog

Ok, czyli jak tam będzie Microsoft to po prostu zignoruj.

To jeszcze ten superpositon, bo na razie nie widać aby cokolwiek obciążało Tobie system. Jak będziesz miał wynik poniżej tych ~2400-2500 to odinstaluj całkowicie msi afterburn, uruchom ponownie komputer i sprawdź czy będzie lepiej.

Pierwszy Test :slight_smile: Benchmark tego drugiego trybu GAME Nie ruszałem

Drugi test po usunięciu MSI AfterBurner i tego programu drugiego który jest dołączony do niego który wyświetla parametry wydajność podczas gry

Hmm
tutaj masz porównywalną konfiguracje do twojego:

Jest gorszy wynik ale nadal nie na tyle, żeby w wiedźminie było 10fps.

Nie ma to sensu dlaczego masz taki kiepski fps.

nawet Ja tego nie wiem Dla czego tak się dzieje… :slight_smile: i się nie domyślam

Problem wydaję się być natury sterowniki/bios/windows niż sprzętowy :confused: lub wina cd projektu

Wyjąłem Kartę odpiąłem wyczyściłem wiatraki z kurzu przeczyściłem dokładnie podpiąłem ponownie podłączyłem w biosie ustawiłem Performance… Gra odpaliła Śmiga tylko pytanie czy to będzie trwały… Efekt czy znowu się tak zrobi mi ponownie jak wyłączę kompa i włączę grę będzie się działo tak znowu czyli karta nie dostanie Boosta i nie będzie tak jak na Drugim Benchmarku… tego się obawiam :frowning: że to jest efekt krótko trwały który po ponownym odpaleniu kompa gry zresetuje się do takiego stanu ze screna wyżej …