Moje pytanie jest takie : kupiłem używanego laptopa z zainstalowanym WIN 10 , następnie zainstalowałem Linuxa /Deepin’a/,którego używałem jakiś dłuższy czas. Teraz postanowiłem wrócić do poprzedniego systemu,a więc WIN 10.
I tutaj nie wiem,czy uda mi się zainstalować go na tym sprzęcie-nie mam klucza,gdyż WIN 10 był “skasowany” podczas instalacji Linuxa. Proszę o wszelkie informacje na ten temat - jak wrócić ?
Pobierz:
https://www.microsoft.com/pl-pl/software-download/windows10
Zainstaluj, instalator sam dobierze edycje Windows -i sam zaaktywuje
Jeśli to w miarę współczesny laptop, to klucz powinien być zapisany w biosie i instalator nie będzie o niego nawet pytał. Jak zapyta, to pomiń wprowadzanie klucza, a po instalacji kliknij normalnie aktywacje w trybie online.
Dziękuję Kolegom za informacje , skorzystam z rad…
Klucz jest zaszyty w BIOS/UEFI.
Wolfx64 to niewielkie i bardzo proste narzędzie, mające na celu odzyskiwanie kluczy licencyjnych systemu Windows
Tylko po co?
Dziwi mnie brak zrozumienia dla postawy “im mniej softu TYM LEPIEJ”. Zawsze.
Klucz ma się odnaleźć sam. Jak się nie odnajdzie, to ten “wyciągnięty” się na 90% i tak nie zaaktywuje.
Jeśli posiadałeś klucz 8 lub 8.1 to znaczy, że na 100% zapisany jest on w BIOS’ie.
@incognito74 ,
Mój BitDefender jest tak wrażliwy,że wysłał komunikat co do tego Wolf’a
"
Plik C:\Users\rysza\Downloads\WOLFx64 v03.5.5\WOLF.exe jest zainfekowany Trojan.GenericKD.42091661 i został przeniesiony do kwarantanny. Zalecane jest uruchomienie skanowania systemu, aby upewnić się, że system jest czysty
To taka Windowsowa odmiana filozofii KISS
Post wyżej masz dowód, że słuszna
Ale jasne, więcej Lucky Patcherów i Driver Boosterów. Co się może stać
Ach, no i nigdy nie reinstalować zawirusowanych systemów Lepiej ratować zwłoki przeskanowane jakąś potwornością generującą te Święte Logi Do Analizy i zakładać, że już jest bezpiecznie ^^