Powtarzający się BlueScreen, ntoskrnl.exe

Witam ostatnio tak od 2 tygodni mam problem a dotyczy on tego ze gdy właczam kompa po raz pierwszy np wieczorkiem to dostaje laga na pulpicie zawiesza sie po prostu nie moge nic zrobic reset pomaga i wszystko wraca do normy. Zalezy od dnia ponieważ czasem tez dostaje zamiast zawieszenia bsod czyli bluescreena sprawdzalem bluescreenviev i pokazuje że problem leży po stronie ntoskrnl.exe . sprawdzalem ramy mem testem i ramy dzialaja prawidłowo sprawdzilem także dysk jest w stanie dobrym i sprawdzilem procesor programem intela processor diagnostic tool i pokazuje jednego faila. pisze: SPBC FAIL .
wydaje mi się że to wina procka ponieważ kiedyś go kręciłem i wszytko stabilnie działało pózniej wróciłem do fabrycznych ustawien i teraz juz nie da sie go podkrecic bo resetuje bios ?
Mój komputer:
intel xeon e5450 4x3,0 ghz
nividia gtx 750 ti
6 gb ram ddr2
zasilacz 350w
płyta główna Gigabyte EP35-DS3
win 10 home 64 bit

Musisz wsadzić inny procek i sprawdzić. Jeśli na innym procku będzie tak samo, to zmień zasilacz, jeśli nadal będzie tak samo to pewnie płyta. Tak czy siak sprzęt wygląda na stary i moim zdaniem trzeba kupić nowy.

Wsadź inny procek, do testu, jak pójdzie normalnie, to ok i wyrzuć przekręcony, jak nie pójdzie to podepnij inna płytę.
Oczywiście sterowniki etc. próbowałeś aktualizować/przywracać? Mi to wygląda na problem sprzętowy, po podkręcaniu, i trzeba pobawić się klockami lego- podzespołami :wink:

noi co z tego ze stary ale w gierkach typu cs i fortnite daje radę wiem że mogę wymieniac po kolei nie dosc ze to zajmie duzo czasu to i pieniedzy :frowning:

Nie ma innej metody diagnozowania podzespołów od wymiany na inne :wink: