Mam ponad pół roku i nie popekał, natomiast w Kiano…i owszem
AMD6 jest bardzo przeciętnej wydajności. Jeżeli nie potrzebujesz systemu
ASUS VivoBook 15 R540UA 4417U/4GB/256
Podłączam się do tematu, szukam dla kogoś taniego laptopa do 1200 zł.Tylko do Internetu. @Gajwer czy ten nowy Asus będzie dobrym rozwiązeniem? czy lepiej szukać czegoś używanego?
Czy ja wiem, w takim razie czy ty mógłbyś mi coś polecić? Ja jak brałem laptopa dla siebie w lutym za 3 tyś @Gajwer polecił mi bardzo dobry sprzęt. Jestem bardzo z niego zadowolony
Ja uważam, że lepiej dorwać używanego poleasingowego Della do takich zastosowań. Np. na Allegro jest DELL LATITUDE E5570 i5-6200U, 8GB RAM, 128GB SSD i Windows 10 Pro. 15.6" matryca, więc nie jest to maleństwo jak większość dostępnych komputerów. Ekran full HD. Cena: 1155 zł. Jest trochę poprzycierany tu i tam, ale powinien spełnić wymagania.
Do tego to raczej upoluj jakiegoś ThinkPada z poleasingu, będzie służył długie lata a jakość wykonania bez porównania z nowymi plastikami z martketu.
Z takim budżetem możesz zobaczyć https://konkretnasztuka.pl/product-pol-103902-Lenovo-ThinkPad-T440-i5-4300U-1600x900-Klasa-A-S-N-PC0068NM.html
Chociaż jak Ci nie zależy na szybkim zakupie to może lepiej poczekać, bo teraz ceny laptopów poszybowały w górę, a jest szansa, że za np. dwa msc wyrwiesz coś lepszego w podobnych pieniądzach.
Córka 9 lat używa Dell E6430 i5 3generacji/8GB/240 SSD/W10 Pro. Za 1 kilozłotych kupisz. Sprzęt pancerny wykonaniu i wydajny.
No tak zdecydowałem za te pieniążki polecić bratu laptop polisingowy Dell E7450 z linku
Kruci, ja brałem w lutym T450 8GB RAM i 240GB SSD, i mi wyszło ok. 950zł, a tu T440 stówkę drożej. Wybór też zmalał.
Wydaje mi się, że trochę za drogo. Tylko 4 giba ramu i itrójka, a też rozdzielczość nie powala. Tragicznie nie jest, ale lepiej może być.
Fajnie - lapek, (pierwsza propozycja tutaj) widnieje na screenie cena 1149, a otwierając ją dzisiaj (te same komponenty) wynosi aż 1899 zł?(!)
Ocipieli, czy co…przez niespełna rok zdrożał o 700 zł?
Zamiast stanieć?
Sugeruję go odradzić, bo te pieniążki pójda w błotko za 3 miesiączki.
Taka gwarancja na laptopa, to o kant d… rozbić.
Normalna firma da ten rok.
O masz to gdzie kupić dobrego polisingowego laptopa z gwarancją? Byłbym wdzięczny jakby ktoś mi coś polecił, zawsze byłem za tym żeby kupować takie rzeczy nowe ze sklepu ale to jest wyjątkowa sytuacja. Help
Będzie problem, bo ja jestem zdania, ze “poleasingowy” można kupić do tysiąca. Jak ma być dobry, to zbliżamy się do 1500, tam zaś lepszy jest nowy. Nawet budżetowy Ryzen.
Co do Amso, nie korzystałem, ale masz przynajmniej rok, nie 3 miesiące gwarancji.
Dzięki!
Ja korzystałem wielokrotnie, nie mam im absolutnie nic do zarzucenia.
No może poza drobnymi niezgodnościami z opisem, jeżeli jednak takie się zdarzały to zawsze na plus, pojawiał się hardware nie ujęty w opisie, wyżej taktowany procesor, więcej ramu czy większy dysk.
Reklamacje u nich też bez problemu w razie jakby coś nie było jak powinno.
Raz dostałem lapka bez bateryjki bios, jeden miał straszliwie głośne chłodzenie, w obu przypadkach reklamacje przeszły bez komplikacji i szybko.
Aktualnie rynek się trochę zmienił, Asus już niedostępny. W cenie 1200 zł, raczej lepiej celować w używany model.
Łatwiej będzie jeżeli podasz więcej informacji
-
Kwota przeznaczona na zakup:
-
Rozmiar matrycy (+ewentualnie wymagana rozdzielczość):
-
Główne zastosowanie (np. gry, inne multimedia, praca biurowa, konkretny program itp.)
-
Wymagania specjalne (np. matowa matryca.):
-
Osobiste preferencje:
-
System operacyjny (laptop z systemem bądź bez niego)