Pozostałości na pulpicie i bluescreeny


(Mariusz05) #1

Witam!

Od pewnego czasu mam problemy z komputerem.

Pierwszym problemem jest pozostawanie na pulpicie części okien, które już zostały zamknięte lub "chmurek" typu "zamknij", "minimalizuj" itd.

Zmiana tapety, rozdzielczości itp. nie pomaga.

Drugi problem to taki, że podczas grania (czasem nawet gdy nic nie robię) pojawia się bluescreen albo bluescreen z dziwnymi wzorkami. Tak jakby miał być wyświetlony jakiś błąd, a rozmywał sie po całym ekranie.

Co może być przyczyną moich problemów? Proszę o pomoc.

P.S. Jak mi się znowu pojawi coś takiego, to zrobię zdjęcie, albo screena.


(adam749) #2

http://www.bezpieczenstwosystemow.pl/in … topic=15.0

“Debugging Tools for Windows i pliki minidump”

Wklej tego loga na http://www.wklejto.pl i daj link do niego.


(Mariusz05) #3

Przeszukałem całą partycję z Windowsem i nie znalazłem tego.


(adam749) #4

Powinny być w folderze: C:\Windows\Minidump


(Mariusz05) #5

Nie ma. :?


(adam749) #6

No to musisz poczekać na BSODa i zrobić fotę.

Zrób to:

PPM na mój komp > zaawansowane > uruchamianie i odzyskiwanie --> ustawienia > odznacz automatycznie uruchom ponownie > ok

I teraz spisz co to za BSOD. (może być nr błędu lub jakiś plik który wywołał ten błąd)


(Mariusz05) #7

U mnie nigdy nic się nie wyświetlało, żadne cyfry, nazwy itd. Zawsze jest cały niebieski ekran (albo jakieś szlaczki). Komputer samoczynnie też się przy tym nie restartuje. Po prostu wywala bluescreena i tak może komputer działać ile chce.

Masz jakiś pomysł na ‘niedomykające się’ programy i inne nieznikające ‘chmurki’ itd.? To też jest dość denerwujące.

Odświeżę temat. Wczoraj pojawił mi się bluescreen ze wspomnianymi wcześniej szlaczkami, a dosłownie przed chwilą miałem normalnego bluescreena.

Ma ktoś pomysł jak to naprawić, żeby nie wyświetlały się one?

Wczorajszy bluescreen:

http://img181.imageshack.us/my.php?image=dsc00024.jpg


(Olixxx94) #8

Fajnie, że można się cokolwiek dowiedzieć…

masz w ogóle zainstalowane sterowniki do karty graficznej?


(Mariusz05) #9

Mam zainstalowane. Próbowałem na sterownikach Omegi, potem na oryginalnych z płytki, potem ściągnąłem najnowsze z neta i to samo.

Nawet postawiłem Windowsa od nowa i problem jest nadal.