Witam, jak waszym zdaniem zacząć pozycjonowanie strony ?
Chodzi mi o oprogramowanie do pozycjonowania po odpowiednim sformatowaniu strony internetowej.
Strona się zaczepiła jednego słowa “nazwa domeny” inne słowa w ogóle nie chcą się pozycjonować.
Witam, jak waszym zdaniem zacząć pozycjonowanie strony ?
Chodzi mi o oprogramowanie do pozycjonowania po odpowiednim sformatowaniu strony internetowej.
Strona się zaczepiła jednego słowa “nazwa domeny” inne słowa w ogóle nie chcą się pozycjonować.
Zastanów się czy ktoś kto potrafi pozycjonować, a nie walić spamem co większość uważa za pozycjonowanie, będzie cię gratisowo douczał na tego typu forumiku?
Zależy od Ciebie co znaczy spam? Myślę, że z każdej porady można coś wyciągnąć pozytywnego.
Trzeba odpowiednio dobrać tytuł, opis i słowa kluczowe do strony do treści, lub odwrotnie, w przypadku gdy treści jest brak.
Trzeba odpowiednio wyróżnić nagłówki i słowa kluczowe, w treści zrezygnować z tabel w opisach do danych nietabelarycznych. Trzeba stosować tekst alternatywny do obrazków, odpowiednie tytuły do linków, odpowiednie mapy strony w HTML i XML itd itp. Masa tego.
Skorzystaj z narzędzi dla webmasterów od Google i Analitycsa.
Możesz też kupić linki sponsorowane.
czy uważasz, że istnieje pozycjonowanie nie spamując sieci ?
To bije brawo i się zastanawiam jak
Jeśli stworzysz swój świetny idealny unikalny artykuł na blogu, który już tak naprawdę powstał gdzieś indziej to w sumie i tak robisz spam.
Jeśli pozycjonujesz i umieszczasz link nawet w tematycznym miejscu to i tak robisz spam
Jeśli nie linkujesz i nie umieszczasz linku to sorry ale w tym momencie nie pozycjonujesz
więc jeśli mówimy pozycjonowanie = spam to niestety zawsze będziesz spamował.
Można rozróżnić dwa rodzaje spamu.
Spam nieetyczny czyli walisz wszędzie gdzie popadnie w ogóle w miejscach niezwiązanych z tematem.
Spam etyczny czyli w miejscach gdzie pytają o daną rzecz Ty umieszczasz link i on daje moc
Mimo wszystko spam spam i jeszcze raz spam
Proszę cię, nie ucz ojca dzieci robić. Chodziło mi o automaty, które sprawdzały się ileś tam lat temu, a i teraz większość ich używa.
Spam etyczny = uczciwy złodziej - czyli takie coś nie istnieje.
Skoro linki daje się w miejscach, które mają moc i mają sens, to to nie jest spam.
Jeżeli nie chcesz płacić firmie tylko sam masz zamiar się nauczyć pozycjonować to polecam różnego typu blogi branżowe… np. ten na stronie: www.antygen.pl
Nie zdecydował bym się na żadną z takich firm bo to cwaniaki i łatwo można stracić a zyski mizerne.
Tutaj się z Tobą nie zgodzę. Prawdopodobnie miałeś do czynienia z firmami, które naciągały klientów na koszty nie oferując nic w zamian. Sam pracuję w agencji interaktywnej i u nas wygląda to zupełnie inaczej - klient dostaje konkretny raport z wykonanych działań wraz z kosztami, a efekty są. Trzeba tylko pamiętać, że pozycjonowanie jest drogie, jeśli chce się pozycjonować naprawdę - dobre linki kosztują nie tylko czas. Jeśli zastanawiacie się jaka to agencja to podaję link: Offon
Nie rozumiem, dlaczego mój post został oznaczony jako spam. Przekazałem swoją subiektywna opinię, którą według zasad forum mam prawo wyrazić, a link do agencji traktuje jako nienachalną reklamę, która w żaden sposób nie jest spamem i nie łamie regulaminu. Równie dobrze możecie usunąć post o dwa wyżej z linkiem, który wprowadza w błąd, bo jest to strona agencji, a nie jak sugeruje autor portal z wiedzą o seo.
Na 3 posty jakie napisałeś na forum, 2 zawierają ten link… można było napisać posta bez linka, wg mnie miałby taką samą wartość. Autor tematu sam sobie może poszukać, poza tym nie o to pytał. Chce sam pozycjonować, a nie szuka firmy.
@web_geek: z tego co napisałeś, ja zrozumiałem, że agencja, o której napisałeś, bierze pieniądze za napisanie raportu co zostało zrobione. Krótko mówiąc to nie jest pozycjonowanie tylko raportowanie