Pozycjonowanie strony we flashu


(Igor Czarnowo) #1

Witam

Postanowiłem zrobić stronę we flashu w programie Alligator flash player. Strona wyszła całkiem dobrze , problem kwi jednak w pozycjonowaniu gdyż program alligator zapisuję stronę w dwóch plikach index.html i pliku flash jak zrobić mapę takiej witryny i jak ją wypozycjonować , proszę o porady Adres mojej strony dal przykładu http://torfex-czarnowo.pl/


(Spectatorx) #2

Identyczne efekty można osiągnąć w html+css. Te animacje i kolorystyka których użyłeś powodują, że oczy chcą eksplodować i człowiek nie wie na czym się skupić, bo o ile uda się zacząć coś czytać to za chwilę z dołu, z góry i z boku zacznie coś mrygać dekoncentrując i odwracając uwagę od czytanej informacji.

Poważnie, wywal całego flasha, napisz to po ludzku w html+css bez robienia choinki, będzie Ci to łatwiej zindeksować i wogóle.


(Igor Czarnowo) #3

Dzięki za sugestię każda propozycja jest dobra lecz ja dalej chciałbym zostać przy swoim projekcie . Czy Jest szansa aby wypozycjonować wystarczy mi jeśli będzie tylko widzialny dla google bez specjalnych wysokich miejsc w wyszukiwarce


(Spectatorx) #4

Poważnie, zrób coś z tym migotaniem, animacjami i ogólną dyskoteką, bo jak kilku epileptyków dostanie ataków od obcowania z tym Twoim tworem to wtedy odrazu się zastosujesz do moich porad, ale gratis pozwą Cię o narażanie ich zdrowia.


(Igor Czarnowo) #5

a czy ta strona jest lepsza http://torfex.tenlink.pl/ ją też chciałbym wypozycjonować ale jak oto jest pytanie proszę o pomoc


(Spectatorx) #6

Kosmetycznie, niewiele lepsza, choć staraj się unikać nagłych, krótkich błysków, bo dekoncentrują i wpływają negatywnie na samopoczucie odbiorcy, a na takie rzeczy też trzeba zwracać uwagę. Gdy będziesz szanować odbiorcę swoim produktem to i odbiorca będzie szanować Twój produkt i Ciebie.


(Igor Czarnowo) #7

A potrafisz napisać coś o pozycjonowaniu???? FLASHA


(Drobok) #8

http://www.taniepozycjonowanie.com.pl/?p=65


(adpawl) #9

Po pierwsze, jeżeli już robić takie rzeczy ...to z obsługa argumentów, tj. animacja powinno dać się sterować nie tylko "klikiem", ale też serwując jej odpowiednie argumenty.

http://www.flashdesignerzone.com/tutorials/t1039.php

Jak animacja zostanie "uwrażliwiona", to łatwo nią sterować metodą GET - czyli z paska adresu.

Osadzasz takiego flasha w skrypcie php i sterujesz nim ...i nie tylko nim na podstawie zmiennej otrzymanej GETem.

I tak możesz sobie na tej podstawie wyświetlać odpowiednią zawartość metatagów, czy alternatywny content widoczny dla przeglądarek.

Jeszcze możesz sobie przyjazne adresy pod to podpiąć.


(Igor Czarnowo) #10

Dziękuję kolego za info. Prosił bym jednak o dokładniejsze bardziej szczegółowe napisanie co po kolei miałbym zrobić jeśli mogę op na moje gg 1916492 za pomoc gwarantuje drobne wsparcie finansowe na dobrą .... wodkę

-- Dodane 15.02.2012 (Śr) 18:58 --

Dziękuję kolego za info. Prosił bym jednak o dokładniejsze bardziej szczegółowe napisanie co po kolei miałbym zrobić jeśli mogę op na moje gg 1916492 za pomoc gwarantuje drobne wsparcie finansowe na dobrą .... wodkę