Pożyczka w providencie

d.24 , a masz jakiś dowód na to że płaciłaś pieniądze temu przedstawicielowi? Jakieś pokwitowania?

spamer-archeolog a moderator ślepy ?

A gdzie tutaj widzisz spam? A że archeolog - niektóre tematy czasami warto odgrzebać.

jakoś nie chce mi sie wierzyć że ktoś rejestruje sie dla jednego wpisu żeby akurat pocisnąć po prowidencie , juz nie raz widziałem tu takie przypadki ;]

Być może taka osoba postanowiła w internecie nagłośnić swoją sprawę jako jedna z opcji, aby walczyć o swoje prawa. Swoją drogą nieźle trzeba mieć na bani, żeby zaciągać tego rodzaju ‘kredyty’. Myślę, że niektórym tu na forum może się takie coś przydać ;] Z resztą uważać trzeba też z tymi normalnymi bankami, bo te też często tylko czekają na okazję, żeby wykiwać potencjanego klienta.

Witam mam pytanie jak sobie poradzić;z providentem jeżeli nikt przez półtorej roku nieodzywał się w sprawie pożyczki którą od nich wziołem.(np.przedstawiciel lub ktoś z nich)a teraz mi grożą windikacją i sprawą wyższej wagi.na początku spłacałem regularnie dopuki doputy ktoś z firmy przyjeżdzał.potem przejoł jakiś przedstawiciel moje dokumęty i od tamtej pory nie miałem żadnego kontaktu z jakimkolwiek przedstawicielem.

Chciałbym dorzucić swoje trzy grosze jako przestrogę dla osób, które natrafią w przyszłości na ten ciągle aktualny wątek. Mam nadzieję, że odkopanie go zostanie łagodnie potraktowane przez moderację, jako, że ciągle zdarza mi się wysłuchać wręcz nieprawdopodobnych historii na ten temat od ludzi, którzy wydawać by się mogło, są osobami inteligentnymi i niepodatnymi na takie rzeczy. A jednak zdarzają się wśród znajomych czy nawet rodziny osoby, które zrobiły ten wielki życiowy błąd, i wzięły taką pożyczkę pomimo przestróg ze strony innych naciągniętych. Sprawa jest o tyle poważna że często kończy się sądem i życiowym dramatem.

Nigdy nie bierz żadnych pieniędzy od lichwiarza. Firma Provident i jej podobne czyli Chwilówka i różne inne twory parabankowe, są to firmy działające na granicy prawa, z którymi w razie czego bardzo trudno wygrać. Na wstępie naliczane są ogromne koszty o czym nie będziesz poinformowany. Na przykład przedstawiciel takiej firmy doliczy sobie ekstra, gigantyczny procent od sumy pożyczki za dostarczenie Ci pieniędzy do domu, lub za przelew lub za wypełnienie wniosku, możliwości jest cała masa. Firmy te mają pełną świadomość tego, że wiele osób, którym pożyczają pieniądze nie będzie w stanie ich oddać i dokładnie do nich kierują swoją ofertę. Następnie te “długi” sprzedawane są firmom zajmującym się agresywną windykacją, i zapewniam Cię że nigdy w życiu nie chciałbyś się z przedstawicielami takiej “firmy” spotkać. Windykatorzy będą używać wszystkich możliwych haków aby wyciągnąć od Ciebie pieniądze, będą wydzwaniać do pracy, odwiedzać Ciebie, rodzinę, sąsiadów, co kilka dni będą wysyłane do Ciebie sprzecznie skonstruowane pisma tzw “straszaki”. W jednym będzie napisane, że chcą polubownie rozwiązać sprawę a w drugim będą Cię straszyć sądem, komornikami i policją. Z parabankami jest dokładnie tak jak jest powiedziane, w którejś z reklam Providenta “wszystko zaczęło się od małej pożyczki” potem sprawa rozwija się lawinowo, z kilku tysięcy potrafi, w bardzo krótkim czasie narosnąć “dług” w wysokości kilkudziesięciu tysięcy. Ludzie w podobnej jak Ty sytuacji zostają wciągnięci nieświadomie w spiralę zadłużenia, z której bardzo trudno się uwolnić. W wielu krajach taki proceder jest zakazany u nas niestety, parabanki z premedytacją naciągają osoby, które są najbardziej na tego typu oszustwa podatne czyli starszych ludzi i osoby w trudnej sytuacji finansowej. Jeśli już musisz brać pożyczkę to tylko w normalnym banku. Jeśli bank nie da Ci pieniędzy, to tylko dla tego, że wie iż ich nie spłacisz.