Praca dla 15 latka ;)

Witam. Chciałbym znaleźć sobie pracę. Mam jeszcze 14 lat ale niedługo 2008 i będe miał 15. Czy jest jakaś praca oprócz roznoszenia ulotek dla młodych ludzi takich jak ja?

na “czarno” to jak masz krzepe to nawet kostke brukową możesz kłaść, a legalnie to poczekaj aż skończysz 16,i możesz na przykład pracować w praktikerze jako magazynier.

Możesz zbierać złom i makulature.

Znajomy tak dorabiał.

ja mam 16 lat i na wakacjach kosilem trawę i sporo zarobiłem :smiley:

Ja w październiku będę maił 16 lat. W wakacje pracowałem na czarno na budowie i na tartaku.

W wakacje na złomie robiłem z kumplami, a w zasadzie nie na złomie tylko na… W każdym bądź razie chodziło o segregowanie różnych tam metali do jednej grupy, i takie tam.

Miałem 240zł/Tydzień.

Grzechuzioom skup się na razie na nauce i skończeniu gimnazjum :wink:

Pewnie ze roboty dla ciebie nie zabraknie. Możesz ***************** To tak żartem. Uczciwej roboty to ty w tym kraju nie znajdziesz… :x

Hehe… :smiley:

Zawsze można kraść miedź… Nawet z takiego zakładu w jakim ja pracowałem… :wink: :slight_smile:

D@widoS nie może pracować jako magazynier. Jeżeli zostaje zatrudniony przez agencję pracy tymczasowej, to do ukończenia 18 lat, nie ma innej pracy jak towarowanie. Aby zostać pracownikiem hipermarketu musisz być osobą pełnoletnią :!:

Można też załapać się na długieeeeeeeeeeeeeeeee “wczasy” w domu poprawczym :P:P:P

glut znasz tą pracę z praktyki ? Ale dzieci dorywają się do tych komputerów :roll:

Truskawki, ulotki, recykling, no i robota ciecia (przynieś wynieś pozamiataj) na budowach i w tartaku

Ale jest problem, żeby dawać dupy trzeba mieć lekkie obyczaje…

Mało osób ma… xD

walker123 trzeba jeszcze wyglądać.

Dokładnie, i trzeba mieć lata…

Chyba że klienci mają inne upodobania.

jakbym poszedł na budowe to pewnie bym podawal rózne rzeczy i takie tam?? czy moze cos wiekszego? i ile mniejwiecej bym mial kasy

Dobra, bo widzę że kolega chcę się dorobić, rób tak jak ja.

Więc:

Mówisz kumplom:

Jakby była robota, to wisz, ja też ide!

Proste, oni szukają, ja szukam, no i korzyści…

A Roboty jest bardzo dużo! Wszędzie coś znajdziesz, szczególnie w wakacje, nawet w polu… :stuck_out_tongue: - Czemu nie? Jak masz 14/15 lat…

-Ja w te wakacje miałem już kilka pomysłów, ale jednak pozostałem przy jednym, tam miałem 240zł/tydzień

Byś był " Przynieś zanieś pozamiataj"

Idź tak gdzie masz znajomych…

Zawsze można zarabiać w Internecie na klikaniu w reklamy, czy na surfbarach lub w programach partnerskich :stuck_out_tongue: .

Ja myślałem że wakacje sie skończyły? Chyba że tak daleko mierzysz w przyszłość? :wink: