Praca jednego rdzenia przy grach?

Nie wiem co może być tym spowodowane…

Lecz tylko jeden rdzeń pracuje podczas gry np : Need For Speed World

A to mi nie służy pozytywnie na grę, Koligacja jest na dwa rdzenie podczas procesu…

Macie pomysły?.

Dwa rdzenie działają poprawnie podczas nwm… oglądania, słuchania muzyki czego kolwiek robienia.

Intel Pentium D820 2.80Ghz

Jaki system operacyjny ? (Windows XP słabo potrafi zarządzać wieloma rdzeniami jeśli chodzi o rozdzielenie zadania .Jaką masz ustawioną koligację rdzeni podczas gry (Uruchamiasz grę ,CTRL+ALT + DELETE ,szukasz procesu odpowiedzialnego za gre np :NFSW.exe klikasz prawym ,ustaw koligacje i sprawdź czy są zaznaczone oba rdzenie.A tak btw.Wiele nie oczekuj od Pentium D ,to połączenie dwóch P4 .Technologia z przed 8 lat

Xp, Pisałem że koligacja na 2 rdzenie.

Pentium D mi się własnie podoba, chodz wiem o tym że to słaby procesor.

Niestety na Inny System nie mam zamiaru się przerzucać gdyż mam go od kilku dobry lat i pierwszy raz się z tym spotkałem.

Czyli błąd może leżeć także po stronie gry .Niestety jeśli chodzi o winxp można niewiele zdziałać .W w7 są tweaki to wyrównania poziomu wykorzystywania procesora.

Temat dla zainteresowanych :

http://forums.guru3d.com/showpost.php?p … ostcount=2

Polecam,można naprawdę przyśpieszyć działanie komputera.

Nie sądze, Bo u kolegi jest inaczej posiada i5 i pracują mu… Bodajrze 2-3 rdzeni czwarty odpoczywa. ;d

Nie wiem jak jest w tych nowych technologiach. ;d

i5 nie porównuj ,bodajże chyba od 2th Gen mają Turbo Boost więc gdy nie wymaga wielu rdzeni aplikacja 3 z 4 się wyłączają a jeden działa z częstotliwością wyższą o 400-500 Mhz .

Wiec w czym stoi problem z moim?

Przeinstalować grę?

Nic to nie zmieni.Jeszcze zapytam jaką masz wersje Windows XP .Z tego co pamiętam WinXP Home Edition nie mógł kożystać z większej ilości rdzeni .

Proszę już piszę :Microsoft Windows XP Professional SP2

lecz mam teraz inny problem, mysz mi…Nwm jak to powiedzieć, raz działa a raz nie, porty USB niczego nie zmieniają bo przekładałem,na każdej myszce tak mam.

Nie wiem w czym problem…

Co to zmienia? . Jak zainstaluje SP3 to coś zmieni. o.O?

Z tego co czytałem, Sp3 to ładne zamieszanie robi w systemie, a mi nie koniecznie o to chodzi. :wink:

SP3 robi zamieszanie jak się go instaluje na zamieszanym(czyt.Zasyfiony pierdołami ) systemie z SP2 .

System to ja mam ogarnięty, czyszcze Odkurzaczem , CCleaner, 360Amigo.

Nie ma co się bać o to…