Praca licencjacka - projekt strony internetowej

Witam serdecznie. Na swoją pracę licencjacką wybrałem projekt strony internetowej. Moja część teoretyczna to temat związany z UX w kontekście właśnie stron internetowych. Opisałem to jako definicje powołując się na kilka książek. Jednak lekko utknąłem i nie wiem co jeszcze można tutaj opisać w tym kontekście UX/UI. Może jest tu jakiś specjalista i nakierowałby co jeszcze należałoby się znaleźćź w takiej pracy. Pozdrawiam :smiley:

1 polubienie

Skoro temat dotyczy również strony internetowej, być może mógłbyś podciągnąć pracę licencjatką pod wdrożenie projektu graficznego do strony w trybie „low code” lub „no code”?

Mógłbyś opisać o tym, w jak efektywny sposób można zbudować stronę za pomocą web buildera i nie mam na myśli tanich alternatyw jak Elementor, który generuje wiele śmieciowego kodu na wordpress, a mam na myśli najlepsze narzędzia jak „Webflow”, dzięki któremu można wyklikać całą stronę bez pisania ani jednej linijki kodu. Jakiś czas temu napisałem krótkiego bloga na ten temat :slight_smile:

Miejcie na uwadze żeby nie robić plagiatu. Nie wiem jak jest teraz ale gdy ja pisałem pracę inżynierską to był bardzo duży nacisk na narzędzia antyplagiatowe. Przez to właściwie byłem kilka miesięcy w plecy bo to co chciałem zrobić to było opisane w internecie. Temat miałem taki że mogłem do niego podejść na kilka różnych sposobów więc chyba dopiero 4 wersja przeszła bez problemu. Tak to jest jak się siedzi w dobrze udokumentowanym środowisko open source XD

A może jakiś praktyczny przykład w oparciu o Twoje zainteresowania?