Prądożerny S3 wymiana baterii?

Cześć,

Mam pytanie do użytkowników Samsunga Galaxy S3.Czy u was bateria też wytrzymuje max 1-1,5 dnia? Po odłączeniu telefonu od ładowarki dosłownie już po 5minutach przeglądając internet na wifi (fb, czy whats up) mam 90% baterii przy podwyświetleniu 50% wyświetlacza i po włączonym trybie oszczędzania… Nie wiem czy moja bateria jest taka, czy wszystkie dołączane baterie do S3 takie są… Gwarancja na baterie to chyba 6mc… niby gwarancje na nia jeszcze mam i nie wiem czy jej nie zareklamować… Ale najpierw chce się upewnić czy jest sens…

Watpie byś coś uzyskał. Mam rok nexusa4. Jak nie ma Neta włączonego bto trzyma calkiem nieźle, ale nie o to chodzi by włączać sieć na żądanie - więc jest ładowany codziennie.

@K-9 S3 to nie Nokia 6303, nie będzie trzymał dwóch tygodni przy ciągłym użytkowaniu. Taka jest natura smartfonów, coś za coś. 

Możesz dokupić pojemniejszą baterię albo powerbank, ale cudów się nie spodziewaj. Jak wytrzyma 2-2,5 dnia to będzie to cud i świetny wynik.

Mam galaxy s4 i u niego szybciej się jeszcze razładowywuje bateria. Tragedia, nie wiem czy da coś wymiana baterii.

Co można więcej powiedzieć 5 calowe ekrany i czterordzeniowe procesory + zero usypiania dzięki niedopracowanym aplikacjom

Mi bateria na oszczędzaniu i powyłączanych wifi i gps trzyma spokojnie 2 -3 dni. Wifi jest bardzo baterio-chłonny, więc się nie dziw że szybko Ci pożera baterię :wink:

A ja mam 1,5 rocznego Galaxy Ace 2 i bateria trzyma mi tydzień. :) 

Nie no - mi trzyma do 275 h, ale co innego jak uzytkujesz non-stop na włączonym wifi.

lordjahu-od siedzenia na necie jest komp lub lapek a nie telefon.:slight_smile: Telefon sluzy do dzwonienia i pisania sms-w.Nie do zabawy a pozniej lament bo bateria szybko pada. :slight_smile:

U mnie w Samsungu S2 też jest tragedia jeżeli chodzi o baterię. Trzyma pół dnia. Rano mam 100% naładowaną, a jak wracam ze szkoły to muszę podładować co najmniej z godzinę. Nie wiem co jest nie tak. Myślę o kupnie nowej oryginalnej baterii lub sprzedaży telefonu i powrotu do bardziej zaufanych przeze mnie marek jak np. HTC.

Myślisz, że zmiana telefonu ci pomoże? Myślisz, że w HTC bateria trzyma lepiej? Wolne żarty!

Ja osobiście posiadam S3 i nie narzekam na baterie , ustaw jasność wyświetlacza na auto i włącz tryb oszczędzania energii , może jeszcze przydało by się czyszczenie telefonu z niepotrzebnych appek ? i wszystkiego co zajmuje Ci pamięć ram.

*********** Powiem tak, w s3 to się zdarza nagminnie. Mi żadne odciążanie z apek itd nic nie dawało więc zaniosłem do serwisu i co najlepsze nie wymienili mi baterii. Wystarczyło, że wgrali oprogramowanie i wymienili złącze do ładowania i telefon śmiga dwa razy dłużej. WIęc po co się męczyć. wiadomo, że te telefony nie są rewelacyjne pod tym względem, ale można je nieco poprawić. CO do serwisu to polecam milenium mobile, robią też naprawy gwarancyjne więc będziesz musiał się dowiedzieć co i jak.