Witam.
od pewnego czasu system zaczal chodzic coraz wolniej az zaczal swirowac co opisze w punktach
Lewy przycisk myszy dziala jak po nacisnieciu rolki
dolny pasek sie nie podswietla
czesto sie wiesza (malo co da sie na nim zrobic)
System formatowalem juz 2 razy i nic to nie pomoglo. Gdy komputer tydzien byl wylaczony i modem wi fi w domu wylaczony po wlaczeniu wszystko zaczelo dzialac normalnie jednak na drugi dzien znowu wszystko wrocilo.
Byłoby dobrze odinstalować program Spybot - Search & Destroy. Sprawdź potem sprawność komputera.
Jeśli dolegliwości się utrzymają, poczekaj na sprawdzenie logów przez eksperta.
Nie potrzebnie zrobiłem format. Po formacie system chodzi trochę szybciej ale dalej te same problemy. Czy teraz po formacie mam zrobić jeszcze raz skan czy mogę wkleić ten plik i zrobić napraw?
Odinstaluj:
Pokki
Lenovo VeriFace - jeśli nie logujesz się za pomocą wykrywania twarzy
Lenovo Experience Improvement - niepotrzebny
Ten plik zapisz w katalogu z FRST fixlist.txt (1,9 KB)
Uruchom program i naciśnij Napraw
Po restarcie wklej plik wynikowy.
system widocznie przyspieszył ale dolny pasek dalej zablokowany i np jak chce wejsc w inna otwarta karte w google chrom to zamiast mi przelaczyc na nią to ja wyłacza.
Na twoim miejscu całkowicie przeinstalowałbym system używając czystego iso, bo tutaj jest ogromna ilość preinstalowanych aplikacji ale jak się domyślam raczej wolałbyś pozostać przy swoim systemie.
Mógłbyś włączyć Windows + R i wpisać w okienko msconfig, przejść do zakładki usługi i wyłączyć wszytkie usługi z Lenovo. Potem trzeba uruchomic ponownie komputer
@sebop1106 mógłbym utworzyć skrypt z usunięciem skrótów do usług Bing i Amazon, są widoczne w pliku Shortcut
Co do chrome.
W Ustawieniach Zaawansowanych na samym dole uruchom Resetowanie ustawień. Resetuje tylko ustawienia, nie zakładki i hasła.
z tym skryptem ok nie kozystam z bing ani amazon.
co do chroma nie moge nawet tam wejsc po kliknieciu na ikone zz trzema kropkami chrome nie reaguje.
tak pasek windows czasem dziala a czasem nie poswietla sie wogole