Prawo jazdy

Witam wszystkich.
Opisze moja sytuację.
W 2010 roku miałem zatrzymane PJ na 3lata. Z róznych wzgledów nie podchodziłem do egzaminów. Nie dawno pobrałem mObywatela zainstalowałem Prawo jazdy i moje zdziwienie . Prawo jazdy widnieje jako aktualne. Na stronie gov pl taka sama informacja. Moje pytanie czy podczas kontroli policji bedzie wszystko ok. ? Miał ktoś podobną sytuację? Oczywiście blankietu nie posiadam. Pozdrawiam.

Ja bym poczekał lub zapytał się odp. służby. Nie kombinuj.

Udaj się do urzędu komunikacji i zapytaj.
Pisanie i pytanie po forach nie jest wyznacznikiem rozwiązania Twojego problemu. BB

1 polubienie

https://www.compensa.pl/blog/zatrzymanie-prawa-jazdy

Poczytaj dobrze mObywatela czy na pewno?

Technicznie opisali przedmówcy. Od siebie dodam, że fakt, że w mObywatelu coś widnieje wcale nie oznacza, że tak jest naprawdę. Swego czasu widniał tam dowód osobisty znanej mi blisko osoby, który już nie istniał od roku (miała wymieniony na nowy). A tam był.
U mnie nie miałem auta, choć miałem od kilku już lat. Także nie ufałbym zbytnio w to, co tam jest. Różnie z tym bywa.
A druga rada, postaraj się jeździć tak, aby nie mieć takich problemów. Lub gorszych. :slight_smile:

Od siebie bardzo polecam zawsze ustawiać nawigację, chyba że się jedzie parę przecznic obok. Prawo jazdy zazwyczaj traci się za prędkość i wykroczenia które idą w parze z prędkością. Nawigacja wyświetla dozwoloną prędkość, to jest widoczne cały czas. Na mnie to działa - zerkam i się kontroluję. Wszystkie te 40’tki, łatwo się zapomnieć nawet jak się jest uważnym.

Jazda przepisowa powoduje, że opanowujemy adrenalinę i to załatwia wiele głupich mandatów, jakieś wyprzedzanie na ciągłej, w niedozwolonym miejscu itp itd, że o wyprzedzaniu na pasach nawet nie wspomnę, bo za to można stracić prawko od ręki.

Dodatkowo można włączyć w tle Yanosika z widgetem na pierwszym planie. To ogromna baza fotoradarów itp. Jak widzę że się zbliża fotoradar czy stoją panowie wiadomo w jakim celu, to na pewno nie będę przekraczać prędkości.

Wszystko to nie żeby oszukać policję, tylko po prostu dla siebie.