CD Projekt RED podzielił się na swoim Twitterze niemiłymi wiadomościami. Premiera jednej z najbardziej wyczekiwanych gier obecnej generacji zaliczy sporą obsuwę.
Pierwotnie „Cyberpunk 2077” miał zadebiutować na PC i konsolach 16 kwietnia. Niestety według najnowszych informacji stanie się to dopiero 17 września tego roku. W oświadczeniu studia można przeczytać, że nie ma powodów do niepokoju. Gra jest już ukończona i w pełni grywalna. Redzi chcą jednak poświęcić więcej czasu na playtesty i łatanie drobnych wad. – Chcemy, by Cyberpunk 2077, był ukoronowaniem osiągnięć tej generacji, a przesunięcie premiery da nam kilka miesięcy na upewnienie się, że będzie ona perfekcyjna – czytamy na Twitterze .
żebyście nie mieli czasem racji z tym grudniem bo dla mnie to oczywiste, że przekładanie premiery Cyberpunka to jeden z powodów grudniowej premiery PS5.
Cdp zapowiedział wersję na ps4 wiec to raczej kulą w płot argument Wieśka tez przekładali żeby zrobić taka cud miód optymalizacje, ze nawet na gtx660 chodziło
Ja wiem, że zapowiedział i taka wersja na pewno się ukaże na PS4 bo przecież PS4 to najlepiej sprzedająca się konsola w historii. Jednak myślę, że są świadomi tego jak blisko jest premiera PS5 i jestem przekonany, że z tego względu pracują już na implementacją na tę konsolę stąd mogą wynikać opóźnienia.
@sidkwa Taka logika nie ma sensu. Bo nimy czemu by nie mieli pierwszo wydać a potem pracować nad implementacją na nową konsolę (która na pewno będzie) Od początku było wiadomo ,że kwiećeń to bardzo optymistyczna opcja i będzie trudna do otrzymania po prostu pogłoski się sprawdziły. A biorąc pod uwagę jak cd-projekt nahajpował cyberpunka nie może wydać nie do końca gotowej gry bo zobacz jak to się kończy w przypadku nahypowanych gier. Od razu idzie krytyka środowiska i gra umiera.