trzeba by założyć drugie puste konto bankowe i tam logować sie i pisać z trolami i wysyłać im screeny że jeszcze nic nie doszło z elektronu
… ja bym założył puste konto olx i podał numer 602 600 734, może rzecznik komendy głównej policji ma whatsapa. Chociaż lepiej byłoby podać komórkę prezesa …
Ta i w połowie rozmowy można by być życzliwym człowiekiem i pomóc mu wykonać przelew za pomocą aplikacji TeamViewer
Chcesz, żeby nam ruskie państwo sparaliżowali? Przecież oni na bank by się nacięli
Proponuję alternatywną wersję
[14.03, 08:55] ja: Witam tak tak nadal aktualne
[14.03, 16:31] +380 97 852 4887: Chciałbym zapytać w jakim stanie jest towar?
[14.03, 08:55] ja: O panie, złom jak nie wiem, nic już z tego nie będzie, to nawet za darmo wstyd byłoby oddawać, bierzesz pan?
ps. można podejrzewać oszustwo gdy od razu pada pytanie o stan towaru. Ten schemat się powtarza. Nie jest to pytanie o konkrety typu “czy ta karta graficzna była intensywnie eksploatowana” czy “czy szkło w tym telefonie jest wolne od rys” czy choćby “w jakim stanie jest telefon” tylko pytanie ogólne o towar. Mając zdjęcie towaru, potencjalny kupujący zazwyczaj zadaje pytania szczegółowe. Na pytanie ogólne o stan towaru zazwyczaj jest odpowiedź w treści ogłoszenia.
@Quassar a tak, ten filmik jest dobry