Wszyscy to dostali, wg mnie jest to zwykły spam ze strony xenium. Ogólnie ciekawi mnie sposób połączenia przez tych “techników” (zakładam, iż będzie to coś w stylu id przyznawanego przez ich program, bo przecież w wypadku routera zielony musi przekierować port programu ), oraz odzyskiwanie danych (przecież aplikację instalujesz więc zapisujesz coś na dysku). Co do poinstalacyjnej konfiguracji systemu, jak ktoś na tyle myśli by zainstalować system, a potem sterowniki do karty sieciowej (w wypadku windows xp). To raczej resztę też zainstaluje. Btw nazwa dziwnie podobna do hotfix
A ogólny zamysł będzie konkurować z forum dp, na którym ludzie pomagają we wszystkim z oferty. Takie coś mogło by być przydatne w wypadku niektórych przypadków na dp. Jednak ktoś musiałby napisać dedykowany program, przez który można by się łączyć po np nicku z forum, a nie po ip ( z powodu wymienionego wcześniej )
Nie mam zamiaru skorzystać, w drobnych problemach sam czasami znajomym pomagam za pomocą TeamViewer i nie mam zamiaru obcej osoby “wpuszczać” do komputera mojego lub moich znajomych.
Dziwne jest, że do tej pory nikt z administracji nie odezwał się w tym wątku a to by ucięło większość niedomówień.
Rzeczywiście nie doczytałem o tym programie, łączy się wg id więc nie ma problemów z ip, jest opcja nie instalowania, jednak tak czy siak ściągasz coś na dysk co w wypadku odzyskiwania danych jest dość niebezpieczne
Wcale bym się nie zdziwił jak by administratorzy nie związani z xenium nic nie wiedzieli o tym spamie do użytkowników dp
fiesta , w mailu była (bodajże) prośba o opinie/sugestie…niektórzy wyrażają je tutaj- czy to dziwne ? Wybacz…nie będę dzwonił do dp ,aby wyrazić swoją opinię telefonicznie …A usunąć program z autostartu sam potrafię
Jak widać z testów zrobiła się wielka zadyma i co najlepsze to zawodowcy bardziej panikują niż amatorzy powiem tylko że pracuje w firmie dużej która ma oddziały w całej Polsce i serwis działa dokładnie tak samo jak ta usługa wielokrotnie się to sprawdziło
Są ludzie, którzy chcą zrobić wszystko sami, a są ludzie, którzy mogą zrobić coś sami, ale wolą zapłacić, dając przy okazji zarobek innym, a z własnego doświadczenia więm są też ludzie, którzy na komputerach kompletnie się nie znają i wskazówki z forum niewiele im pomogą, mało tego, nawet rozmowa telefoniczna niewiele pomaga osobie, która się nie zna na komputerach. Tak samo, pomimo że są fora, dotyczące motoryzacji, ludzie korzystają z usług mechaników, niektórzy po prostu wolą zapłacić i mieć świety spokoj, kupując sobie tym samym cenny czas.