Proba zainfekowania komputera i powolowywanie się na DP

Czy ktoś może się wypowiedzieć czy ta strona jest związana z portalem DB

Witaj,

Otrzymujesz tego maila jako aktywny użytkownik portalu dobreprogramy.pl.

Mamy przyjemność przesłać Ci trzy bezpłatne zaproszenia do skorzystania z naszej nowej usługi, bezpośrednio niezwiązanej z dobrymiprogramami – komputerowej pomocy technicznej on-line. Wystarczy jeden telefon na infolinię, bez konieczności posiadania skomplikowanej wiedzy czy obycia z komputerami. Następnie połączymy się z Tobą przez Internet i samodzielnie rozwiążemy problem zdalnie.

Jak to dokładnie działa? Przez telefon rejestrujemy zgłoszenie, a następnie prowadzimy Cię przez proces pobrania aplikacji TeamViewer (nie wymaga ona instalacji), która umożliwia naszemu technikowi połączenie się z Tobą. Później wystarczy już tylko obserwować, jak rozwiązujemy problem na Twoim komputerze.

Chcielibyśmy zaprosić Cię do skorzystania z naszej usługi, która obecnie, dla zaproszonych użytkowników, jest całkowicie bezpłatna. Zachęcamy też do kontaktu osoby Ci bliskie, również te nieposiadające wiedzy i obycia z komputerami — swoje zaproszenia możesz wykorzystać samodzielnie lub przekazać innym. W rozmowie telefonicznej, przed skorzystaniem z usługi, nasz technik poprosi o podanie kodu zaproszenia.

Poniżej zamieszczamy adres oraz nazwę użytkownika i hasło, które pozwolą Ci wejść na stronę usługi – jest ona jeszcze niedostępna publicznie, ponieważ zamierzamy najpierw zebrać opinie od najbardziej zaufanych osób. Na stronie znajdziesz numery telefonów, a także więcej szczegółów na temat naszej oferty i zasad działania zdalnej pomocy. Usługę z Waszą pomocą chcemy cały czas udoskonalać. Prosimy więc o uwagi, spostrzeżenia, sugestie.

Nasza usługa telefoniczna w fazie zamkniętej (na zaproszenie) jest dostępna w dni robocze w godzinach 10-16 i działa już od dzisiaj. Jeden kod zaproszenia umożliwia jednorazowe skorzystanie z usługi i jest ważny do czasu publicznego jej uruchomienia na przełomie roku. Wówczas rozszerzone zostaną także dni i godziny dostepności usługi.

Adres strony: http://netfix.dobreprogramy.pl

Jesteśmy otwarci na wszelkie sugestie i komentarze.

Pozdrawiam w imieniu redakcji,

Wojciech Kowasz

Description: C:\Dane\Desktop\dp_l_Horizontal.png

dobreprogramy - portal nie tylko o oprogramowaniu

http://www.dobreprogramy.pl

docent@dobreprogramy.pl

Czyżby nowa usługa DP?

http://virusscan.jotti.org/pl/scanresult/583fde20dbfb9b05ca9e78a7e5ed1e57d58eca10

Nie przyszło mi do głowy, że może to być “proba zainfekowania komputera i powolywanie się na DP”, pewnie dlatego, że wszystko jest zrobione całkiem nieźle.

Podają dane, które możesz spokojnie sprawdzić, całość wygląda wiarygodnie.

Trzeba będzie dać dziadkowi, żeby przetestował.

Kurde też to dostałem. Jeśli to wałek to znaczy, że ktoś wykradł maile zarejestrowanych użytkowników, ponieważ moi znajomi niezarejestrowani nie dostali takich wiadomości. Niech wypowie się ktoś kompetentny.

Strona, jak i cała usługa, jest czysta. Dostała to jakaś część użytkowników portalu, jak nie wszyscy aktywni.

tak jest napisane

a więc pewnie tak. A kol. docent Wojciech Kowasz chyba przedstawiania nie potrzebuje =D> . Myślę że niedługo sam wątpliwości wyjaśni.

też w tekście jest

Też to dostałem, nie wiem co to jest i czekam na potwierdzenie, jak się okaże prawdą to znajdę coś, co mi nie gra na komputerze i zobaczymy :wink:

Oj panowie panowie :slight_smile:

Znajdujecie się na specjalistycznym forum i chyba nie powinniście mieć problemów z weryfikacją domeny!

Skoro działa w adresie netfix .dobreprogramy.pl to widać jest to usługa DP.

To prawdziwa wiadomość nowej uslugi :slight_smile: nie ma się co bać kolego tylko korzystać :slight_smile:

Ze screenów wynika, że ta “aplikacja serwisowa” to po prostu TeamViewer. Ale nie mam jak sprawdzić.

Niech ktoś z administracji się wypowie i to zweryfikuje.

Nie jestem z administracji, ale mogę potwierdzić że to nie żadna próba zainfekowania, tylko nowa usługa w fazie testów, tak więc nie ma obawy.

A gdzie można zgłaszać swoje uwagi i wątpliwości odnośnie tej usługi?

PS: Strona mi nie wchodzi - wymaga logowania.

rogacz , jak nie dostałeś zaproszenia to nie będzie działać :slight_smile:

A uwagi można zgłaszać na adres mailowy redakcji :slight_smile:

Jeśli dostałeś maila, powinny tam być dane logowania. :slight_smile:

Ja zgłosiłem takie po prostu w odpowiedzi na mail od Docenta.

Kpc21 , no nie wierzę ,że nie sprawdziłeś danych serwera : http://uptime.netcraft.com/up/graph?sit … ogramy.pl/

Mnie bardziej zastanawiają dlaczego redakcja chce testować nową usługę pomocy zdalnej przy problemach z systemem na zaawansowanych userach forum dobreprogramy :smiley: ? Mnie to zabolało :wink: U mnie wsio jak w szwajcarskim zegarku :wink: A reklamować nie mam zamiaru ,bo mi nie płacą.(strzał w stopę ? autokonkurencja dla forum ? )

No u mnie też jest wszystko, a nie będę przecież wzywał i zawracał tyłka, żeby mi ktoś usunął program z Autostartu albo go odinstalował :wink:

A ja zaraz coś lekkiego zepsuję i przetestuje techników ^^

Witam,

Proszę o oficjalną wypowiedź w tej sprawie przez Administrację Dobreprogramy na łamach portalu DP.

Dziś także otrzymałem maila z propozycją testowania tej nowej usługi. Wygląda mi to trochę podejrzane.

Ponadto nie jestem zbyt aktywnym użytkownikiem DP (“Otrzymujesz tego maila jako aktywny użytkownik portalu dobreprogramy.pl.”)