Probelm z filmami :(


(Marus18) #1

witam

mam problem z filmami mianowicie obraz mam ciemny ale film i dzwiek odtwarzany jest normalnie. Dodam ze obecnie mam zainstalowane sterowniki K-lite codecs wczensiej mialem MegaPack itp. (oczywiscie po wczesniejszym odinstalowaniu poprzednich) i zadne nie przyniosly rezultatów. Sa jakies inne przyczyny takiego obrazu w filmach ? sterowniki ? nie wiem moze cos innego jeszcze. System jest po formacie.

p.s. filmiki np. na video.google.pl dzialaja normalnie

pozdro i czekam na szybka odpowiedz


(Szfagier5) #2

to jeszcze powiedz w jakim odtwarzaczu te filmy chcesz ogladac no i jakie to filmy .chodzi mi miedzy innymi o rozszerzenia


(Marus18) #3

wszystkie dzialkaja tak samo *avi, *mpeg, *mov, to chyba podstawowe rowniez format DVD a odtwarzacze to allplayer, bestplayer, windows media player i powerdvd we wszystkich jest to samo ciemny ekran i prawie nic nie widac.


(Szfagier5) #4

odtwarzacze sa ok .ja sam uzywam jeszcze media player classic ,a all player jakos mnie odrzuca . jesli chodzi o kodeki to powinno dzialac chociasz mozesz sprobowac cos normalniejszego polecam

ffdshow'a lub np dvx pro (tych akurat teraz ja uzywam i jestem bardzo zadowolony :stuck_out_tongue: )

no i pozostaje z jakiego zrodla masz te filmy.jesli sciagneles z jakiegos P2P

to moze dlatego .

problem troszke dziwny ale zawsze da sie cos zaradzic .moim zdaniem sprobuj zmienic kodeki .kiedys chyba probowalem uzywac K-lite i o ile pamietam to nie bylem zachwycony