Probelm z głośnikiem centralnym


(Disas) #1

Mam głośniki Creative 5.1 inspire P580 i kartę muzyczną zintegrowaną z płytą główna MSI-P55-GD65.

Wszystko działało prawidłowo dopóki nie wysypała mi się Opera. Od tego momentu głośnik centraly nie działa. Kable i głośniki są sprawne.

Zrobiłem reinstalcję sterowników - dalej to samo.

Nie wiem czy to w ogóle w czyms pomoże, ale:

-kiedy robie test głośnika centralnego to milczy, ale kiedy testuje subwoofer to w centralnym słychać dźwięk testowy "zza mgły",

-kiedy zaznacze opcję "Zamienić wyjście centralne/subwoofera" to podczas testu centralnego słychać dźwięk "zza mgły" w centralnym jak i w subwooferze, podczas testu subwoofera nie słychać nic.

http://img202.imageshack.us/img202/2290 ... udio20.png

Windows 7 x64

http://pl.msi.com/product/mb/P55-GD55.html

Podłączyłem do innego gniazda i działa. W takim razie dlaczego nie działa na dedykowanym?


(Xxxpopek) #2

Pamietam , że u mnie kiedyś pomogło klikniecie wypełnienie głośnika, nie wiem czy pomoże ale spróbuj.


(SilberPunkt) #3

Sprawdź czy dobrze docisnąłeś wtyczkę jack do gniazda subwoofera na płycie i czy kabel nie jest gdzieś uszkodzony.

:roll:


(Disas) #4

Kable zostały już sprawdzone, to była pierwsza rzecz jaką zrobiłem. Wpinałem kilka razy i nic.


(Agatonster) #5

spoksik ,

Zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało przeniesieniem tematu do Kosza.