Router (tl-wr340g na strychu) ---->bezprzewodowo -----> tl-wr543g---->kablem—>kopmputer
Daje AP client router i dynamic ale nic nie lapie neta.
Chciałem taka konfiguracje bo moja sieciówka RaLink rt2400 nie wyrabia bo ma 11Mbps a mam na kabel 100mbps i mi pokazuje zamiast 4 mb na speedtescie to 0.2 mb.
To w końcu jaka masy prędkość internetu bo “mam kabel 100Mbps” dużo nie mówi… Przy standardzie B 11Mbps powinieneś uzyskać około 5Mb realnego transferu. Ustawiając Tl-wr543g w trypie AP CLIENT będzie on pobierać ustawienia Ip itp z tego 1 Ap wr340. Podaj adresy które przydziela ci wr340g ogolnie konfig tego ap. A i ten ap na strychu skąd ma neta?
Kompletnie nic z tego nie rozumiem. Co Ty chcesz osiągnąć? Używasz dwóch routerów, bo sieciówka działa w standardzie b? Ta sieciówka powinna spokojnie obsłużyć 4Mb/s łącze. Nie ma kabla 100Mb/s, możesz mieć sieciówkę, która taki transfer obsłuży, ale nie kabel, mylisz pojęcia. Zaglądałeś do Wireless>Site Survey na WR543G?
Zaglądałeś, jak pisałem, na WRT543G do Wireless>Site survey? Tam powinny Ci się wyświetlić wszystkie dostępne sieci bezprzewodowe, wybierasz tę, która jest tworzona przez router przy twoim komputerze (TL-WR340G).