Problem dysk zewnętrzny WD320GB

Witam jak wyżej mam problem z dyskiem zewnętrznym WD 320GB w obudowie 2.5" firmy TRACER. Problem polega na tym kiedy podłączam dysk do kompa stacjonarnego:

Płyta główna : Asrock X58 Extreme

Procek : Intel Core i7 - 930 2.80 GHz

Grafika : Geforce GTX 275

Pamięć : 6 Gb

Zasilacz: Corsair TX650W

dysk nie odpala tak jakby brakowało mu mocy jednak po podłączeniu do laptopa lub starszego kompa PC wszystko śmiga bez problemów.

Podłączyłem go też do drugiego kompa o podobnych parametrach co mój i też nie odpala. Nie mam pojęcia co jest grane.

Witam.

Jeżeli chodzi o płytę ASROCK to przy takiej konfiguracji procesora i ram trzeba było kupić ASUS’a. Każdy Asus jest lepszy od danych technicznych podawanych zazwyczaj mocno przesadzanych. Problem leży w spadku napięcia. Szyna USB jest pewnie poprowadzona “dookoła” płyty głównej i dlatego tworzy się spadek napięcia, co skutkuje nieprawidłową pracą dysku (winna jest PŁYTA GŁÓWNA).

W tym przypadku najlepszym rozwiązaniem jest zakup HUB USB z własnym zasilaniem za 60 zł (polecam produkcji i-tec http://www.emarket.pl/koncentratory/i-t … p-c6205139).

Swoją drogą gratuluję wyboru dysku zewn. WD. Posiadam 2 szt. 500G i 1 sz. 1TB. Działają wyśmienicie.

Pozdrawiam.

Dzięki za pomoc kupie tą zabawkę i przetestuje.

Pozdrawiam.