Problem: hack na FF (problem z wyswietlaniem się strony)

Witam

Mam taki problem z kodowaniem strony, ze w Operze i w IE dobrze się wyświetla, a w Mozilla Firefox źle;/

Wiem ze na IE jest taki hack:

A jaki jest hack na Firefoxa? Może coś w css się dodaje?

Z góry dzięki za pomoc.

Odradzam stosowanie tych hacków.

Mimo problemów musisz dopasować kod tak aby działał we wszystkich przeglądarkach. Ewentualnie użyj oddzielnych arkuszy stylów.

I zapomniałem dodać, że pisz pod FF a potem poprawiaj żeby chodziło też pod IE ponieważ zgodność IE bardzo odbiega od standardów.

• coś mi się wydaje, że jest na odwrót. Jeśli gdzieś źle się wyświetla to prędzej w IE, O niż w FF.

Mam akurat taka sytuacje, ze nie da się tego zrobić…;/ Bo jak ustawie dla jednej przegladarki za w innych nie działa i rozwala menu poziome na dół…

Chce właśnie zastosować oddzielny arkusz, ale jak dać to dla Mozilli?

Dla IE jest to tak:

@up

Jest tak jak mówię… Jest menu poziome i w nim są imputy. I gdy szerokości trochę dołoze to w Operze i w IE rozwala menu. A gdy odejmę to jest ok.

Jeżeli aż tak CI na tym zależy to robisz normalnie arkusz stylów ff i opera będą z niego korzystały i dodatkowo wpisujesz to co podałeś i tam będą poprawki dla IE.

Jeżeli chcesz dla wszystkich przeglądarek mieć zupełnie inne style musisz to zrobić po stronie serwera czyli za pomocą php dajesz warunek, sprawdza jaka przeglądarka i podaje odpowiedni adres do pliku ze stylami.

Pamiętaj jednak, że najlepiej będzie tak jak to napisałem na początku pisać zgodnie ze standardami, wtedy wszystko będzie grało pod wszystkimi przeglądarkami.

Dzieki

do tej pory nie miałem takiego problemu, a już jakiś rok koduję strony.

Ale dziwi mnie to że np. w FF działa, a w Operze nie działa… jak napisane jest zgodnie ze standardami

Pozdrawiam

Zapoznaj się proszę z tą stroną i zmień tytuł na

konkretny. Inaczej temat poleci do śmietnika.