Problem - Jak wywalić ActiveX'a?

Siemanko!

Nie wiem jak wywalić ActiveXa. W Avancie jest opcja włącz/wyłącz ActiveX’a, ale tak jak patrze po systemie to ani żadnej opcji nie ma żeby go wywalić ani nic. Bo ciągle w IE albo różnych inncyh aplikacjach wyskakuje takie okienko:

error.JPG

Jak ktoś wie jak sie go pozbyć to niech pisze!

Zmień przeglądarkę na taką, która nie obsługuje ActiveX, ponieważ ta technologia przysparza wiele problemów userom. Korzystaj z IE tylko wtedy, gdy potrzebujesz skorzystać z jakiegoś skanera online opartym na tej technologii lub Windows Update czy innych pewnych rzeczy, choć i to jest już dostępne dla innych przeglądarek.

Dane kontrolki możesz skasować np. w programie Hijackthis (wpisy zaczynające się na 016), po wykonaniu Do a scan…

XP Antispy nie działa. Ale jak ja np uruchamiam inne programy np GG to też mi sie pojawia ta kontrolka z ActiveX. :frowning:

A to jest mój log:

To zainstaluj, może to być wymagane. Żadnych szkodliwych kontrolek w logu nie masz - jedynie od Windows Update i FlashGet, log też jest czysty.

No ale jak ja daje Tak lub Nie to nic sie nie instaluje i to żadnej różnicy nie daje tylko sie taki alert pojawia a to przeszkadza :frowning: A nie wie ktoś gdzie sie znajdują pliki od ActiveXa to bym je ręcznie wywalił.