Witajcie, wczoraj odebralem komputer z naprawy, wymieniali mi płyte głowną. Zrobiłem format.Teraz mam płyte głowną:
Nazwa płyty głównej QDI KuDoZ 7(E)/KuDoZ 7 v2.0
Gościu kazał zainstalować sterowniki od starej płyty głownej (miałem inną) i mówił ze bedą pasować. Okej, zainstalowałem. Ale… Nie mam dźwięku. Sciagnalem niby dobre sterowniki do mojej karty dźwiękowej, ale w menadżerze mam takie cos:
A gdy chcę wlaczyc piosenke w Winampie to :
Moze to plyta glowna komplikuje sie ze sterownikami? (złymi) Jesli tak to prosze podac link gdzie mogę ściągnąć odpowiednie sterowniki do tej płyty głownej.
witam… ja mam nieco inny problem… zawsze podłączałem gitarę pod kompa i używałem do tego program guitar pro… pojawił się pierwszy problem… dźwięk mojej gitary było słychać ale programu już nie…z tym problemem sobie poradziłem…trzeba było jedynie zmienić w menedżerze efektów dźwiękowych opcję “wyjście cyfrowe i analogowe”…wszystko ładnie grało do pierwszego restarta kompa…pojawił się gorszy problem…a dokładnie:
please report bug: problem in [cMidi.creer] -> nb output=0
podejrzewam, że to jakaś wtyczka odpowiadająca za dźwięk midi…z takiego formatu korzysta właśnie program guitar pro co powoduje brak dźwięku…
mam zintegrowaną muzykę ac’97…z dobrymi sterownikami…(przeinstalowywane w czasie tego problemu…)
poczytałem trochę w “necie” i już sobie poradziłem z problemem…odinstalowałem i zainstalowałem jeszcze raz “koncentrator dźwięku Microsoft Wav Kernel GS”… teraz działa wszystko bez problemu…