Problem karty graficznej

Witam, mam problem z karta graficzną msi geforce gtx 1060 6GB, podczas dzisiejszego przeglądania internetu wentylatory karty (2) zaczęły pracować na 100%, używam msi afterburner i nie podkręcałem karty jest tak jak ustawił ją producent, jedyne co to ustawiłem krzywą wentylatorów, ale jest w porządku bo sprawdzałem, wyłączyłem komputer i dałem mu odpocząć, po koło 1h włączyłem go z powrotem i wentylatory działały znowu z pełną mocą już na samym starcie systemu, sprawdziłem kartę graficzną na benchmarku Valley i wszystko było w porządku, więc odpaliłem GTA 5 online i assasin’s creed odyssey.
W obydwu grach grałem w full hd.
W GTA 5 fps zaczeły skakać od 0 do 30 (normalnie miałem koło 60) i pokazywało mi limit napięcia.
W Assasinie fps wynosiły od 36 do 46 (normalnie koło 54) i również pokazywało limit napięcia.
Msi afterburner pokazywał mi co chwilę, (nie ważne czy przeglądałem internet czy grałem), skoki napięcia od 100 do 1150 mV, GPU i Mem Clock również skakał jak szalony, ten pierwszy przekraczał swoją ustawioną wartość. Odinstalowywałem i instalowałem sterowniki ponownie ale nie pomogło, również system Windows 10 nie miał nowych aktualizacji, aktualizowałem jakiś tydzień temu i wszystko było git. Temperatury na karcie są w porządku.
Bardzo proszę o pomoc, z góry dziękuje.

Temperatury?

Temperatury przy przeglądaniu internetu koło 30 stopni C a podcza grania od 60 do 68 po paru godzinach

Tu nie ma problemu w temperaturach. Czemu masz Msi afterburner skoro twierdzisz, że nie podkręcasz. Odinstaluj Msi afterburner i zobacz co się będzie działo. Jeżeli był instalowany MSI Afterburner i ruszana krzywa wentylatorów to moim zdaniem tam coś poszalało. Jeżeli chodzi o sterownik to odinstaluj wszystko co jest w programach i funkcjach dotyczące Nvidii. Dalej zgodnie z instrukcją użyj Display Driver Uninstaller i po ponownym uruchomieniu komputera zainstaluj te sterowniki: https://www.nvidia.pl/Download/driverResults.aspx/167956/pl

Zrobiłem nie pomogło :frowning: