Witam forumowiczów. Mam problem z moim laptopem Gateway NV53 a dokładniej z nową baterią którą kupiłem pare dni temu. Okazało się że bateria jest nieoryginalna jednak odpowiada mi jej pojemność więc postanowiłem nie odsyłać jej. Problem otóż leży w tym że przy każdym włączeniu laptopa wyskakuje mi komunikat jak w załączniku lecz po chwili laptop normalnie się uruchamia. Do tego system nie wykrywa baterii więc nie wiem w jakim momencie odłączyć tą baterię i ile ma % pojemności teraz.
Czy można coś zrobić z systemem aby chociaż było widać % baterii? Ale najlepiej zniwelować wszystkie wymienione problemy
Na jakiej podstawie tak uważasz? Bo jest na niej napisana wartość, która Ci odpowiada? No i być może trzyma dłużej niż poprzednia wyeksploatowana ale przecież to normalne. Nie bądź łatwowierny, chińczyk napisze tyle ile kupujący chce aby było napisane.
Nie masz pojęcia co się w tej baterii dzieje w czasie ładowania, czy nie nastąpi jej przeładowanie co przy ogniwach litowych może być niebezpieczne dla sprzętu i otoczenia.
Swoją starą oryginalną regeneruj, kup oryginał lub dobrej jakości zamiennik, taki, który będzie pracował z laptopem i biosem płyty.
Edit:
Jak bios i system nie wykrywa baterii, to nic nie zrobisz i może w ogóle nie być ładowana. Ponadto jak bateria ma większą pojemność od nominalnej, to zasilacz może być za słaby?
Proszę edytować Swój post i poprawić “KRZYK” w temacie wątku, same WIELKIE litery są traktowane jako krzyk w sieci. Zignorowanie zalecenia może zakończyć się usunięciem tematu z forum. Dziękuję za uwagę.