Problem po aktualizacji systemu - gry nie chcą działać


(Dami17) #1

witam piszę tutaj bo nigdzie na necie nie mogę znaleźć gdzie leży błąd więc tak wczoraj miałem aktualizacje sterowników a dokładnie 3 i od tej pory żadna gra nie chce się włączyć ani cs a mt ani lol nic niby pisze że uruchomione ale nie ma okna ma ktoś pomysł jak to ogarnąć 

Windows 7 

 jestem ciemny w tym błąd w lolu 
 
VVYZjmV.png 

do Karty graficznej sterowniki są okey directX pobrałem też ok nie wiem co jest dodam że pasek od menu miałem ciemny a teraz jest jasny ;/

A przez te aktualizacje nie działają gry ;/ 


(Mark7) #2

A te aktualizacje sterowników to skąd ściągałeś - bezpośrednio od producenta sprzętu, od M$ czy jeszcze gdzieś indziej ?


(Dami17) #3

Pobierane z windows update czyli raczej od producenta :slight_smile:


(mrFreeze) #4

Coś więcej o kompie głównie konfig np. screen ze Speccyplus HDTunezakładka Health oraz z Menadżera Urządzeń.

 

Przy okazji zainstaluj DX - pamiętaj najpierw się wypakuje i z tej lokalizacji gdzie to rozpakujesz uruchom z prawokliku jak Administrator dxsetup.exe


(Dami17) #5

Laptop :slight_smile: wiem że nie są dobre do gier lecz typu mta ten laptop ma 120 fps cs miał 90 fps i inne gry granicie 80/90 :) 
Bład przy Speccy 

Przechwytywanie.PNG

bład.PNG

komp.PNG


(mrFreeze) #6

Jeszcze screen z HDTune. Napisz model laptopa z naklejki pod nim. Tego DX instalowałeś co Ci podałem?


(Dami17) #7

Instalowałem a z HDTune błąd wyskakuje 
Model Hp ProBook 6570b

bład.PNG


(Longhorn2009) #8

Uszkodzona instalka.


(Dami17) #9

pobrałem jeszcze raz o to screnn :) 

Przechwytywanie.PNG

pod razu dam scan z error :) 

14-stycznia-2017_14-29.png


(mrFreeze) #10

Zobacz na oryginalnych sterach ze strony HP

http://h20564.www2.hp.com/hpsc/swd/public/detail?sp4ts.oid=5212930&swItemId=ob_145660_1&swEnvOid=4053

http://h20564.www2.hp.com/hpsc/swd/public/detail?sp4ts.oid=5212930&swItemId=ob_128043_1&swEnvOid=4053


(Dami17) #11

Nie pomogło :slight_smile: dziwi mnie ten pasek menu bo był ciemno niebieski a jest jasno ;/ 

Problem znikł gdy zainstalowałem z tego linku grafike a przywróciłem starą  lecz dziwi mnie ten pasek jeszcze P:/