Problem po instalacji Office 2007 dziwne litery,gaśnie obraz


(Kantys) #1

Witam, będę wdzięczna za pomoc...

Zainstalowałam Office 2007, najpierw był problem ,bo brakowało czegoś z SP2 z windows, więc zainstalowałam ponownie win xp. Potem podjęłam próbę instalacji office, która zakończyła sie pomyślnie. Wcześniej zainstalowany byl office 97, przez nieuwagę wybrałam opcję zainstaluj teraz zamiast dostosuj. Wydawało mi się, że wobec tego off 97 powinien zniknąć z kompa, ale on jest... Problemem jest jednak coś innego (co jednak być może ma związek z tym co opisałam). Po instalacji wszystkie ikony na pulpcie otrzymały dziwne podpisy tzn podpisy nie polskie tylko jakby w języku hebrajskim (albo jakimś takim...nie znam tego języka), chwilę potem monitor zgasł...komputer był włączony, ale na ekranie nic nie było,tak jakby komputer został wyłączony...? Po restarcie wszystko sie powtórzylo...mimo iż nie zdązyły się pojawić podpisy w nieznanym języku...?

Czy ktoś zechciałby mi pomóc...? nie wiem co robić...?

Z góry ogromne dziekuję... :smiley:


(Szymszejdi) #2

Z tego co rozumiem nie da się odpalić kompa w normalnym trybie? Spróbuj więc w awaryjnym, zanim zacznie się uruchamiać windows naciskaj klaiwsz F8 aż pojawi się menu z którego wybierz opcję "uruchom w trybie awaryjnym", potem zapoznaj się z tym tematem( viewtopic.php?f=16&t=213350) i wklej logi do odpowiedniego działu.


(Piotr Wik) #3

chyba przez tą ponowną instalację XP posypał Ci się system.

I teraz może być problemem wszystko - sterowniki karty graficznej, nadpisane pliki systemowe etc.

Uruchom system w trybie awaryjnym i daj mu przywracanie systemu,

Jak się nie da to spróbuj ponownie naprawić system z płytki,

a jak się tego nie da to - jeżeli na partycji z systemem nie masz żadnych ważnych plików lub programów (do których nie masz plików instalacyjnych) lub masz zrobiony backup to stawiaj od nowa system (ale dla pewności wcześniej format) a potem offica


(Asterisk) #4

Nie wprowadzaj w błąd !Logi wklejamy w temacie,

w którym zaistniała taka potrzeba !


(Kantys) #5

Dzięki :slight_smile:

zrobiłam przywracanie systemu...office 2007 zniknął oczywiście, ale po przywracaniu problem sie powtórzył..tzn. znowu pokazały sie dziwne znaki pod ikonami...co dziwne...na pasku nadal byłu polskie napisy, i podświetlane informację tez były po polsku (tzn te które wyswietłay sie dodatkow po najechaniu na ikonę). Zrobiłam ponowne uruchomienie, żeby w awaryjnym wrócić do innego punktu, ale przegapiłam moment awaryjnego...i historia się powtórzyła...nadal dzieje sie dziwne rzeczy mimo, przywrócenie systemu do momentu przed instalacją office... Dodam że wcześniej nic sie nie działo... :frowning: i znowu gasnie obraz tak jakby system się zamknął, ale komp chodzi... Może to wina Windowsa ? Pomocy... Proszę niech ktos pomoże...problem do dziś (20.03) nie rozwiązany...