Witam.
Kilka dni temu zresetował mi się BIOS w komputerze (podobno sam, tak przynajmniej twierdzi moja rodzina). Po początkowych problemach (nie wykrywał dysku skubaniec) jako tako go ustawiłem (na ile wystarczyła moja naprawde minimalna wiedza w tym zakresie) ale nie jestem pewien czy dobrze. Następnie sformatowałem dysk, gdyż windows nie chciał się uruchowmic. Po zainstalowaniu widowsa (XP) przyszła kolej na sterowniki. Najpierw oczywiście stery od płyty głównej - bez problemu. I teraz zaczęły się schody: niezależnie czy instaluję sterowniki do karty graficznej czy do dzwiękowej po restarcie winows sie zawiesza. W przypadku zainstalowania dzwiękowej zawiesza się po włączeniu się pulpitu, w przypadku zainstalowania strowników grafiki - już w fazie wczytywania systemu (gdy lata ten pasek).
Po przewertowaniu dziesiątek stron w internecie, po instalacji kilku wersji sterowników do grafiki -nic nie pomaga, za każdym razem to samo.
Parametry komputera:
Procesor: Celeron D 2,8 GHz
Płyta główna: Epox EP-4PDA6I (intel chipset - i865PE)
Karta graficzna: Asus AH3450 (opowiednik Radeona HD3450)
Karta dzwiekowa zintegrowana, ale sterowniki Realteka AC’97
HDD: Samsung 120GB
Pamięć RAM: 2GB DDR
Sterowniki do płyty i karty dzwiękowej ściągałem ze strony epox.ru
Jeśli potrzeba coś więcej to z chęcią dopowiem, bo aktualnie już ciężko mi sie myśli po walce z tym złomem.
Uniżenie Błagam o pomoc. Pozdrawiam Marcin.