Witam!! Zacznę od tego,że po raz trzeci w przeciągu 2 tygodni robiłem reinstalke systemu gdyż za każdym razem występuje ten sam problem. Postaram sie go opisać jak tylko potrafię, a więc całkiem niedawno firefox zaczął obciążać mi system do tego stopnia, że nie mogłem nic robić, wszystko ‘‘przycinało’’ problem występował jak przeglądałem jakiekolwiek stronki, po prostu jak korzystałem z przegladarki, postanowiłem ponownie zainstalować system, na dysku mam dwie partycje, sformatowałem partycje "C’’(systemową) zainstalowałem system na nowo i problem ponownie sie pojawił. Dzisiaj uczyniłem to samo, sformatowałem partycje “C” zainstalowałem system, wszystkie niezbędne sterowniki,po czym wszedłem na stronkę http://www.firefox.pl ściągnąłem świeża instalkę firefoxa, zainstalowałem ją bez żadnych dodatków i po pięciu minutach problem ten sam sie pojawił:( Naprawde nie wiem juz co to może być. Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc:(
Napisz jakiego używasz systemu i sprawdź czy z Operą masz podobny problem.
Używam systemu Windows XP, z opera tego problemu nie ma.
Zrobiłem screena na dowód tego co sie dzieje, podczas przeglądania np. portalu tvn24.pl, spójrzcie na użycie procesora. Jestem bezradny ;/
Masz dobrze zabezpieczony komputer? Antywirus i firewall? System zaktualizowany?
Nawet nie zdążyłem zabezpieczyć, ale korzystam ze sprawdzonych witryn, więc wydaje mi się że nie ma mowy o jakiś syfie. W takim razie dlaczego z Operą nie ma tego problemu, to jest naprawdę dziwna sprawa:( Jeśli dzieje się to z Firefoxem, to tak jak pokazałem na screena, wzrasta ‘‘użycie pamięci’’ i przez jakąś 1-2 wszystko zamula, przycina kursor myszki, niczego nie mogę uruchomić ani zamknąć.
Czy masz zaktualizowany system? Jakie programy instalujesz po formacie, oprócz Firefoksa? To ważne, bo mogą one dodawać różne toolbary, które zakłócają pracę Fx.
Właśnie żadnych:( po trzeciej reinstalce, po zainstalowaniu wszystkich niezbędnych sterowników zainstalowałem tylko i wyłącznie FX, bez żadnych dodatków, ściągnąłem instalke ze stronki FX, dlatego dziwne jest dla mnie to zjawisko, dlaczego tak sie dzieje Co do aktualizacji systemu, to te opcję mam wyłączona.
Nic nie dzieje się bez przyczyny. Coś musi wpływać na zachowanie Firefoksa. Jest to problem programowy lub sprzętowy. Zawsze masz nowy profil w Firefoksie, czy odtwarzasz z jakiejś kopii stary?
Nie zachowuje żadnego profilu, żadnej historii czy temu podobnie. Jedyną rzeczą jaką importuje są zakładki i nic po za tym.
Sprawdź w trybie Safe Mode (Tryb awaryjny), czy Firefox się tak samo zachowuje.
Te czynność już wykonywałem wielokrotnie i bez zmian, ale zauwazam ze najczesciej zamula mi jak korzystam z takich serwisow jak youtube,wrzuta inaczej wszystkich serwisów w których ogłądam online filmy, dzisiaj to zauważyłem
Czyli zaczyna się powoli coś wyjaśniać. Spróbuj usunąć i zainstalować najnowszy Flash Player ze strony Adobe.
Może podać linka jeśli nie sprawi Ci to problemu ?? Pozdrawiam!
Rozumiem że o to Ci chodzi??? http://www.adobe.com/products/flashplayer/
Tak jest. Pomogło?
Niestety nie pomogło po tej instalce firefox i tak mnie prosi o instalacje Active x i musze zainstalowac gdyz nie wyswietli mi fimlow np z youtube, bo to co sciagnalem to chyba jest jakis plugin a zobacz na screen nize to co zaznaczylem to firefox samoczynnie pobiera
Wię ten plugin, który zainstalowałem ponizej tego którego mam zaznaczone na screenie, nie wystarcza, firefox i tak chce pobrac wtyczke by poprawnie wyświetlac strony i pobiera to co zaznaczylem na screenie. Dlaczego tak sie dzieje że komputer tak zamula, juz nie wiem co robić:(
Probuje juz na wszystkie sposoby dojsc do przyczyny tego co sie dzieje ale bez skutku:( nie mam juz sil:( sprawdzalem tym programem co prezentuje ponizej na screenie i nie wiem skad to sie beirze, to jakies wirusy czy co?? Po reinstalce takie cos moze byc?? Czy to moze byc przyczyna tego?? Tylko usunalem to i nadal problem istnieje:(
Hm…no ja dotąd nikt jeszcze mi nie pomogl, ale wydaje mi sie że udało mi się samemu rozwiązać problem chociaż nie znam przyczyny. Wykasowale wszystkie zakladki ktore zaimportowalem z pliku do Firefoxa i problem znikl. Teraz zadaje pytanie dlaczego?? Co maja wplyw zakladki na takie skutki:(
Dziekuje Ci Olciu:) zrobilem tak jak napisalas ale problem nadal wystepuje. Postanowilem rozwiązać sprawe w troszke inny sposób. Dzieje się tak jak zaimportuje ‘‘ulubione’’ przez Firefoxa, więc postanowilem wykasowac z FF wszystkie ‘‘ulubione’’ ktore zaimportowalem z pliku i dodawalem kazda po koleji tradycyjna metoda. Problem ustał. Kurde ale chce poznac przyczyne, dlaczego tak sie dzieje:(:(:(:(:(