Od 13 godziny próbuję samemu uporać się ze swoim problemem i w końcu się poddałem… Chciałem zaintalować najnowsze sterowniki do karty graficznej i w tym celu odinstalowałem stare sterowniki, ale były jakieś problemy (już nie pamiętam jakie). Uruchomiłem ponownie komputer, zainstalowałem nowe sterowniki i myślałem, że wszystko będzie ok, ale nie było…
Komputer nie wykrywa mojej karty graficznej wykrywa: standardową kartę graficzną VGA. Pomyślałem więc, że odinstaluję CCC i spróbuję zainstalować jeszcze raz, wtedy wyskoczył mi błąd:
Pomyślałem sobie - “Dobrze. Nie chcesz po dobroci to zrobimy to siłą.”, pobrałem RevoUninstaller Pro i usunąłem CCC. Problem jednak nie zniknął więc pomyślałem, że zostały jakieś pozostałości po starych sterownikach, które coś mieszają. Pobrałem Driver Sweeper zaznaczyłem AMD i usunąłem wszystko, poprosiło o restart, więc byłem ucieszony. Okazało się jednak, że niczego nie usunął ten program… Próbowałem ręcznie usuwać wpisy w rejestrze z takim skutkiem:
Regassassin też sobie z tym nie radzi… Jak myślicie da się coś z tym zrobić czy pozostała reinstalacja systemu?
Wszystko jest, karta działa (właśnie na niej pracuje monitor), chciałem jedynie zainstalować najnowszą wersję Stare sterowniki też nie chcą się zainstalować, ponieważ nie wykrywa karty graficznej. Instaluje się jedynie: Menedżer instalacji Catalyst.
Pytanie, jak odinstalowałeś stare? Jeśli już koniecznie chcesz, to powinieneś odinstalować cały komplet oprogramowania AMD w oknie Programy i funkcje (Dodaj-usuń programy) w pozycji “AMD Catalyst Install Manager” i tę pozycję należy odinstalować całkowicie. To tak na przyszłość.
Nie wiem co się stało, ale pobrałem ze strony AMD - amd driver downloader - udało się mu poprawnie wykryć kartę i ściągnąc sterowniki, które zadziałają. O dziwo były dokładnie te, które pobrałem, ponieważ zawsze pobieram sterowniki ze strony producenta i o pomyłce nie było mowy (aż takim laikiem nie jestem i wiem co w mym PeCecie siedzi).
Mimo wszystko dziękuję za próbę pomocy i okazuje się, że najprostrze rozwiązania są często najlepsze