Problem po wymianie chłodzenia CPU

No akurat pomyliliscie sie nieco. Piny ulamalem, poniewaz chlodzenie “przykleilo sie” do procesora, ja pociagnalem i tyle. Ku waszemu zdziwieniu “ułomem” nie jestem i potrafie wcelowac w dziure…

I uprzedzajac odpowiedzi- Przed wyjeciem chlodzenia nalezy wlaczyc komputer, aby pasta “zmiekla” i puscila- Teraz już wiem…

Czy ja gdzieś napisałem że jesteś ułomem? Czytaj ze zrozumieniem.

Przylutowali Ci już jakoś tą nóżkę?

Mam załatwione z pewnego serwisu piny i sproboje je luźno wsadzic do gniazda, a na to procek. Zobaczymy co z tego wyjdzie…

Nic. I to w najlepszym przypadku.

Co masz na mysli?

To co napisałem. Że nic się nie stanie, no chyba, że wiesz jaką długość mają kupione piny, głębokość dziurek w sockecie, czy dziurki mają “dno”, czy pin wyleci i dotknie PCB, czy będzie zwarcie, czy je potem wyjmiesz, czy jak je włożysz to będą nieprzerwanie dotykać procesora?

Widać, że się nie znasz, zadajesz pytania, dostajesz odpowiedzi, ale i tak robisz po swojemu, to pytać się czy nie w takim razie? Kupiłeś piny to idź do tego elektronika, zegarmistrza, złotnika. Nie kombinuj jak koń pod górę. Odnoszę wrażenie, że aż ludziom się już przestało chcieć odpisywać w tym temacie.

Witam.

Po dłuższym czasie odświeżam temat.

Udało mi się sprzedać ten procesor za 200 zł :wink:

Teraz zamierzam kupić nowy, prawdopodobnie ten sam, ale czekam na wasze propozycje.