Problem podczas grania w grę

Witam wszystkich. Jakiś miesiac temu grałem sobie w Call Of Duty Warzone lecz w pewnym momencie monitor wszedł w tryb uśpienia i pojawił się czarny ekran. Tylko reset pomagał. Do tej pory gram w warzone problem sie nie pojawil juz wiecej, lecz 2 dni temu kupiłem Star Wars Battlefront 2 i co 30 minut grania jakoś wlaśnie monitor przechodzi w tryb uśpienia i tylko reset kompa pomaga. Dodam równiez ze w innych grach takich jak GTA 5 NBA 2K20 ASSASIN ODDYSSEY CZY FAR CRY 5 nigdy się takie coś nie wydarzyło tylko to Star Wars no i to Warzone lecz to tylko raz i teraz nie ma problemów od miesiaca. Dziwia mnie takze temperatury procesora, podczas grania wlasnie w star wars battlefront osiaga 98 stopni celscjusza patrzylem na inne gry temperatura okolo 70 stopni. Karta graficzna 80 stopni podczas grania w battlefronta. FPS nie spadaja praktycznie na wysokich i ultra ustawieniach jest około 100 fps.
Procesor : i7 2600
karta graficzna : radeon rx 580 8gb
ddr 3 16gb
dysk hdd 1t i ssd 124 gb
Zasilacz ibox 600W

Najpewniej wina w przegrzewaniu się sprzętu, bo ciutkę te temperatury za wysokie :wink:
Odkręć jedną ścianę obudowy i sprawdź czy się będzie przegrzewał nadal. Jeśli tak, to buda do wymiany, albo jeśli jest możliwość to dołożenie wentylatorów żeby zrobić przeciąg.
Układy chłodzenia do wyczyszczenia i wymiany past termoprzewodzącej. Może inwestycja w inne chłodzenie procesora?

Okej, ogarne jutro rano to napisze czy cos się zmieniło.

i7-2600? Czyżby full wypas z Allegro?

Odkrecilem jedna sciane i zmienilem w opcjach zasilania na maksymalny stan procesora 85 % temperatura podczas grania w battlefronta spadla do 77* lecz i tak po 20 minut znowu moj monitor Wszedl w tryb uspienia i znow musialem zrobic reset.
Problem ten wystepuje w jedynie w tej grze.

Ściągnij OCCT, zainstaluj, uruchom, włącz obciążanie systemu i pokaż screena z temperaturami po 30 minutach testu.

A jak grafika podczas obciążenia? Bardzo się grzeje? Sekcja zasilania mobo nie dymi? :smiley:

Pewnie sekcja. Jak mi się TUF przegrzewał, robił takie same cyrki.

Nie da nic program throttlestop?