Problem podczas wyłączania komputera i znikający cd-rom


(Ups0) #1

To ciekawe, bo gdy komputer byl podpiety do i-netu, wszystko bylo super, ale od miesiaca nie jest, a od tygodnia pojawiaja sie kosmiczne objawy:

  • zanika napęd cd - jest widoczny w biosie, ale Windows nie widzi go. Gdy przepnę do innego kontrolera, to kilka minut widzi, a potem przestaje widzieć. Wczoraj tak właśnie zrobiłem- udało mi się zainstalowac program z cd i po 5 min.. cd niewidoczny.. pojawił sie komunikat, ze "eksplorarator windows miał błąd i zostanie zamknięty" - gdy ponownie się eksplorarator windows się podniósł- cd-rom był już niepodstępny:-(

  • podczas zamykania Windows, gdy pojawia sie okno "system zapisuje dane" te okno nagle znika, tak jakby ktos z tapety wycial prostokat o rozmiach tego okna (pozostaje niebieski prostokąt, zamiast tego okna systemowego) i system przestaje się wyłączać. Konieczny twardy reset... po nim włącza sie chkdsk..

Dołączam log z hijack - dysk twardy już sprawdzałem - cały jest poprawny. Poproszę o sugestie, co można w tej sytuacji skorygować. Dzięki :slight_smile:

Link do loga z hijack http://www.wklej.org/id/93685/


(JNJN) #2

Proszę zmienić temat na konkretny, opcja EDYTUJ i popraw.JNJN

Poczytaj:

viewtopic.php?f=16&t=253052


(Gutek) #3
O6 - HKLM\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Restrictions present		

O6 - HKLM\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Control Panel present

sam ustawiałeś restrykcje?


(Ups0) #4

Nie, nie ustawiałem ich… wywalić je?


(deFco247) #5

Tak, usuń to w HiJackThis, jeśli sam tego nie ustawiłeś.