Problem podczas wyłączania komputera

w momencie wyłączania kompa pokazuje mi się napis

kończenie programu winword.exe

wcześniej tego nie było posiadam system win xp home co zrobić żeby nie pokazywała się ta informacja podczas wyłączania systemu

Uaktualnij Officea. Jeżeli nie pomaga, zastosuj to: szybsze zamykanie systemu

nie chodzi mi o to że system wolno się zamyka tylko o to że wyskakuje napis kończenie pracy winword.exe

suchmen nie baw się w moderatora. Post - KOSZ

mackobdg proszę poprawić temat na konkretny, obrazujący problem i poprawić wiadomość - uwzględniając polski język: pisownię i gramatykę… W przeciwnym razie temat leci do Śmietnika.

Komunikat pojawia się wtedy gdy program przestaje odpowiadać. Musisz kliknąć “zakończ zadania” aby system został wyłączony. Można temu zapobiec poprzez zmianę w rejestrze.I to właśnie proponuje Ci cosik_ktosik.

Uruchamiasz potem ponownie komputer i więcej tego komunikatu nie zobaczysz.

Lub aktualizacja j.w.

Wiesz co może po prostu spróbuj usunąć pasek szybkiego uruchamiania MS office czy coś takiego tam jest domyślnie instalowane, a może to był pasek zażądania MS Office. Nie wiem dokładnie bo to pewnie wersja 2007 :slight_smile: to tylko tak na szybko może pomóc.

A mógłbyś napisać czy masz nowe aktualizacje, lub czy instalowałeś albo odinstalowywałeś coś ostatnio po czym się tak stało :slight_smile: programy MS choć nie tylko są strasznie czułe na tym punkcie :smiley:

nie posiadam MS OFFICE tylko OpenOffice.org.3.0

a co do modyfikacji rejestru to nie bardzo się na tym znam

Przecież wszystko jest opisane w linku,który podał Ci cosik_ktosik.Wystarczy to tylko wykonać.Pozbędziesz się

tego wyskakującego komunikatu i przy okazji przyspieszysz zamykanie się systemu.

Może i tak cosik_ktosik dał związanie ale i tak mnie ciekawi skąd plik winword.exe skoro niema MS Office :o cudów niema albo jest MS office albo był i to jest pozostałość a wtedy pomaga czyszczenie rejestru :slight_smile:

open office ma swriter.exe, winword.exe to na 100% plik MS Worda tak czy siak poszukaj w serwisie programu do czyszczenia rejestru a szybsze zamykanie "zwieszonych " programów to dobre ale nie koniecznie zawsze dobre rozwiązanie

mackobdg proszę o wyjaśnienie tego cudu :D:D:D