Problem połączenia z Windows Update i pocztą Hotmail

Witam.

Wczoraj postawiłem na nowo system i od tamtej pory nie zaktualizował mi się on. Po przejściu na witrynę Windows Update i próbie sprawdzenia ręcznie aktualizacji wyskakuje błąd:

Czy jest to spowodowane błędem w poprawce opisanej na stronie głównej Vortalu, czy może to coś z mojej winy?

Podobny problem mam podczas próby zarejestrowania się na pocztę Hotmail po podaniu e-mail’a oraz hasła i kliknięciu w “Zarejestruj się” wyskakuje biała strona. Na Firefox’ie jak i IE to samo.

Windows XP SP2

Może masz jakąś osłonę sieciową/antywirusa/inetrnet security

cokolwiek co może blokować. Jeśli tak to dodaj te programy do zaufanych lub poprostu spróbuj jak będzie gdy wyłączysz.

Mam zainstalowanego firewall’a Comodo Firewall Pro, ale po jego wyłączeniu, czy dopuszczaniu wszystkiego nic się nie zmienia.

Poczta już działa normalnie, ale niestety nadal nie mogę skorzystać z Windows Update.

Złączono Posta : 03.10.2007 (Sro) 10:11

Mógłby mi ktoś tylko powiedzieć, czy działa mu w normalny sposób poczta Hotmail i czy po wejściu na stronę Windows Update i kliknięciu w “Ekspresowa” bądź “Niestandardowa” wyskakuje coś innego niż problem z połączeniem?

Windows Update

U mnie wszystko jak najbardziej ok.