Problem prawdopodobnie z DNS


(Don Erwino11) #1

Jakiś czas temu mój internet chodził bardzo wolno pingi podchodziły niekiedy do kilku tysięcy i prędkość pobierania nie przekraczała 100 kb/s. Tak więc po wielu próbach skontaktowania z dostawcą przyjechał i stwierdził że potrzebna jest wymiana anteny na nową, no więc okej. Tydzień potem przyjechał i założył nową antenę, sama szybkość łącza i pingi znacznie się polepszyły, ale po jakimś czasie zaczął pojawiać się problem (bynajmniej według mnie) z DNS. Codziennie w losowym momencie internet przestał działać chociaż ikona pokazywała że jest on podłączony a same pakiety były wysyłane i odbierane prawidłowo. W samej przeglądarce pojawiał się komunikat o treści: "DNS_probe_finished_no_internet" lub "DNS_no_internet". Proszę o pomoc :frowning:


(pocolog) #2

To raczej problem na routerze. Dzwoń do dostawcy internetu


(XMan) #3

Sprawdź reset routera a jak nie pomoże to inne DNS-y.

 

Np:

 

Google


(Don Erwino11) #4

Dodzwonić się do dostawcy nie idzie a na email odpisuje bardzo rzadko, krótko mówiąc w kulki leci.

 

Próbowałem DNS’ów z google problem nadal był. Spróbuje jeszcze tych drugich.


(XMan) #5

 

Ogranicz rezerwowalną przepustowość łącza na 0 :

Zmniejszanie pingu w grze, optymalizacja łącza

 

 

Nie dotyczy jedynie zmniejszenia pingu w grze,

dotyczy również optymalizacji łącza.

Na Windows 7 jest tak:

yu554_gpedit.jpg

 

Dodatkowo sprawdź czy nie masz wirusów…

 

Zastosuj się do tego regulaminu:

http://forum.dobreprogramy.pl/regulamin-dzia%C5%82u-bezpiecze%C5%84stwo-t503173/

i wrzuć logi z FRST :

http://forum.dobreprogramy.pl/farbar-recovery-scan-tool-raport-obowi%C4%85zkowy-t478727/


(Don Erwino11) #6

Napisałem że pingi były wysokie, owszem… ale przed wymianą anteny. Po wymianie ping nie wychodził poza 100 chyba że miał się zaraz rozłączyć.