Problem program przestał działać SW: KOTOR

Cześć poruszałem ten temat już kiedyś , lecz nie znalazłem sposobu na uporanie się z nim na innych dorach więc ponawiam post , wszystko mam wyjaśnione poniżej .

chciałem sobie zagrać w SW : KOTOR i pisze coś takiego :

Program Star Wars : Knights of the republic przestał działać

potem jest wyszukaj rozwiązanie online oraz zamknij program

Jak daje szczegóły problemu wyświetla mi oto to :

Podpis problemu:

Nazwa zdarzenia problemu: BEX

Nazwa aplikacji: swkotor.exe

Wersja aplikacji: 1.0.0.0

Sygnatura czasowa aplikacji: 00000000

Nazwa modułu z błędem: swkotor.exe

Wersja modułu z błędem: 1.0.0.0

Sygnatura czasowa modułu z błędem: 00000000

Przesunięcie wyjątku: 00000110

Kod wyjątku: c0000005

Dane wyjątku: 00000008

Wersja systemu operacyjnego: 6.1.7600.2.0.0.256.1

Identyfikator ustawień regionalnych: 1045

Dodatkowe informacje 1: be9b

Dodatkowe informacje 2: be9bf493184e8a1cc6dbc11c84c53984

Dodatkowe informacje 3: 9e35

Dodatkowe informacje 4: 9e353e53e9ec76750b5c1f800beee128

Przeczytaj w trybie online nasze zasady zachowania poufności informacji:

http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid= … cid=0x0415

Jeśli zasady zachowania poufności informacji w trybie online nie są dostępne, przeczytaj nasze zasady zachowania poufności informacji w trybie offline:

C:\Windows\system32\pl-PL\erofflps.txt

Probowałem wyłączyć usługę w gpedit , by nie raportował błędu ale to nic nie dało , próbowałem ściągnąć patcha do tej gry też nei pomogło , gra bądz co bądz jest ściągnieta z torentów , lecz problem występuje także w grze Wiedźmin(orginalna kupiona w sklepie), Assasin’s Creed ( lecz w tych 2 przypadkach gra włącza się normalnie idzie płynnie na max detalach i po jakimś czasie wyświetla się komunikat . ) Prosiłbym o jakąs fachową pomoc co tutaj jeszcze można poradzić .

Czytałem też na forum jakimś komputerowym , że jest to kweestia zmianu ustawień dźwięku . Oto to forum :

http://windows7forum.pl/gta-iv-blad-pro … -2619.html . Przy czym w tych "Jego " ustawieniach nie mogę zmienić Częstotliwości próbkowania nie wiem czemu mam ustawioną 16-bitową 48000 Hz ( Jakość dvd) i nie mogę tego zaznaczyc by to zmienić .

Czy ktoś może mi poradzić jeszcze jakieś inne sposoby na uporanie się z tym problemem ?

Jaki masz model karty graficznej? Z tego co wiem KOTOR kiepsko działa na nowych kartach (obserwacje własne) aczkolwiek nie wiem czemu wiedźmin i assasins creed też walą fochy. Podaj konfigurację sprzętową.

AMD athlon II x4 620 2.6 GHz

karta AtI Radeon HD 4890

ramu 4 GB

płyta gł : AsRock M3A770DE

dźwiękówka : ATI HDMI Audio

system windows 7 home premium 32 bitowy ( wczoraj przeinstalowywany na Windows 7 ultimate 32 bitowy ) stery wgrywałem , do karty grafiki wersje 10.5 katalista , do płyty głownej wgrywałem , lecz nie jestem pewien czy nie ma jakis nowszych (jakby była proszeo namiar ) ,

ps. poszperałem w necie i znalazlem niby sterownik do AsRocka

http://pcarena.pl/download/file/1756520 … Vista.html

tylko jak chce zainstalowac włącza m isię instalator ATi Radeon Catalyst ? nie wiem co myśleć ?

Dodane 30.05.2010 (N) 22:16

czy nikt nie jest w stanie mi pomóc ???

Na takiej karcie graficznej nie odpalisz KOTORA. Mi na GF9800GT i na drugim kompie na GF9500 nie działa (a to porównywalne z Radkiem 48xx). Działa mi tylko jak wrzucę starego Radka x600. Załatw jakąś starą kartę graficzną za 60zł i pograj. KOTOR to stara gra i na takim sprzęcie się po prostu nie odnajduje - podobne chece miałem z Baldurem 2 i Icewind Dale 2. A co do pozostałych gier - nie wiem - może kwestia Windowsa 7. Trudno mi powiedzieć bo siedzę na Viście.

Hate91 , nazwij proszę temat konkretnie, bez zbędnych problemów w tytule. Inaczej wyciągnę konsekwencje. Przeczytaj proszę ten temat.

viewtopic.php?f=16&t=394978