Witam,
jestem szczęśliwym posiadaczem tych oto słuchawek. Jednak podczas próby instalowania sterowników (system nie wykrywa urządzenia) wyskakuje pewien niepokojący komunikat.Poniżej zamieszczam jego treść. Jak można wywnioskować z komunikatu, instalator nie wykrywa słuchawek, system analogicznie. Kiedy podłączam słuchawki, mym oczom nie pojawia się dymek o treści zbliżonej do: “Znaleziono nowy sprzęt”, czy “Instalowanie urządzenia”, albo co by cieszyło oko “Urządzenie jest gotowe do użycia”. Zdezorientowany postanowiłem spróbować w innych slotach usb z przodu, tudzież z tyłu, jednak nic to nie daje. Treść błędu za każdym razem jest niestety taka sama. Co do słuchawek na innym sprzęcie (laptopie) zostały wykryte bez problemu przez ten sam Windows 7 x64. Na komputerze stacjonarnym niestety tego szczęścia nie zaznałem.
Problemy które sam byłem w stanie rozwiać to:
-Antivirus/firewall itd. nie blokuje przygotowania do instalacji sterowników
-dokonałem nawet formatu dysku, oraz postawiłem nowy system z bezradności, dalej nic.
-
uruchamiałem instalator jako administrator / uruchamiałem instalacje w trybie awaryjnym
-
pobrałem aktualizacje Windows-a
-
próbowałem instalować sterowniki dla innych systemów (vista), odrzuciło jako brak wsparcia (słusznie gdyż mam win7x64)
-
pobrałem sterowniki ze strony producenta (wcześniej odpalałem je z małej płytki, dołączonej do zestawu)
Dodam, że przy wyciąganiu wtyku usb z gniazda słychać jedyny dźwięk (w słuchawkach), po za tym milczą. W aplecie dźwięk w panelu sterowania ani śladu słuchawek. W obecniej chwili przychodzi my na myśl być może konflikt urządzeń(?), gdyż mam kartę dźwiękową zintegrowaną (wyłączoną), kolejna to xtreme Audio Soundblaster na PCI od creativa. A te słuchawki mają swoją wbudowaną kartę dźwiękową. Choć moim zdaniem, do samej instalacji sterowników dojść powinno. Kolejna sprawa, są to słuchawki pod usb, czy może w biosie jest funkcja w rodzaju np. (USB Sound Support) i powinienem zmienić jej parametry?
Sam już nie wiem, co można jeszcze zrobić w tej kwestii, liczę na waszą pomoc, za którą z góry dziękuję.