Problem przy kopiowaniu


(Maxplayer) #1

Przy kopiowaniu czegokolwiek większego (ponad 300MB) z płyty DVD notorycznie wyświetlają mi się błędy STOP

BAD_POOL_HEADER

STOP: 0x00000019 (0x00000020, 0xE3203000, 0xE3203040, 0x2E082E08)

PAGE_FAUT_IN_NONPAGED_AREA

STOP: 0x00000050 (0xE3763EE2, 0x00000000, 0x8054B1E5, 0x00000001)

STPO: 0x0000008E (0xC0000003, 0x8054B339, 0xB7ED78C4, 0x00000000)

Mam Windowsa XP z wszytskimi poprawkami

napędy to

Toshiba DVD-ROM SD-M1032

LITE-ON DVDRW SHM-165P6S


(JNJN) #2

Czy tak się dzieje na obydwu napędach i tylko wtedy.


(Maxplayer) #3

tak myślałem najpierw, że to wina taśm ale po zmianie taśm dalej to samo

reinstalka Windowsa także nic nie dawała


(system) #4

tutaj masz link do nowych biosowliteon

ale z tego co pamietam to liteony sypia sie od pewnego czasu o ile to liteon do tego

modely toshiby biosu nie udalo mi sie znalezc ewentualnie zmien tasme badz pojedynczo sprawdzaj napedy

i tak sobie patrze ze rozne bledy rozne odpowiedzi czyli memtest

  • odinstaluj nortona jesli masz :wink:

(JNJN) #5

A sprawdź tak:

II kanał IDE i wpięty najpierw jeden napęd DVD zworka na nim na Master i wpięty na ostatniej wtyczce taśmy i jak dobrze sprawdź tak samo drugi napęd DVD.


(Micromac) #6

Możliwe tez, że to wina sterowników np. do płyty głównej, karty graficznej itd. lub wadliwego

oprogramowania. Programy antywirusowe tez sprawiaja kłopoty. Nalezy go wyłączyć

i sprawdzic. Nastepnie mozliwe uszkodzenie pamięci RAM lub twardego dysku.

Aby dokładnie wiedziec zrób BSODA


(Maxplayer) #7

memtest 0 błędów

nortona nie mam

nic nie dało :frowning:

taki jest wynik

Microsoft (R) Windows Debugger Version 6.6.0007.5

Copyright (c) Microsoft Corporation. All rights reserved.



Loading Dump File [H]

Mini Kernel Dump File: Only registers and stack trace are available


Symbol search path is: ***Invalid***

****************************************************************************

* Symbol loading may be unreliable without a symbol search path. *

* Use .symfix to have the debugger choose a symbol path. *

* After setting your symbol path, use .reload to refresh symbol locations. *

****************************************************************************

Executable search path is: 

*********************************************************************

* Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. *

* *

* The Symbol Path can be set by: *

* using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable. *

* using the -y argument when starting the debugger. *

* using .sympath and .sympath+ *

*********************************************************************

Unable to load image ntoskrnl.exe, Win32 error 2

*** WARNING: Unable to verify timestamp for ntoskrnl.exe

*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ntoskrnl.exe

Windows XP Kernel Version 2600 (Service Pack 2) UP Free x86 compatible

Product: WinNt, suite: TerminalServer SingleUserTS

Kernel base = 0x804d7000 PsLoadedModuleList = 0x8055a420

Debug session time: Wed Sep 27 21:09:07.532 2006 (GMT+2)

System Uptime: 0 days 0:02:00.103

*********************************************************************

* Symbols can not be loaded because symbol path is not initialized. *

* *

* The Symbol Path can be set by: *

* using the _NT_SYMBOL_PATH environment variable. *

* using the -y argument when starting the debugger. *

* using .sympath and .sympath+ *

*********************************************************************

Unable to load image ntoskrnl.exe, Win32 error 2

*** WARNING: Unable to verify timestamp for ntoskrnl.exe

*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for ntoskrnl.exe

Loading Kernel Symbols

......................................................................................................................................

Loading User Symbols

Loading unloaded module list

.........

*******************************************************************************

* *

* Bugcheck Analysis *

* *

*******************************************************************************


Use !analyze -v to get detailed debugging information.


BugCheck 10000050, {e3580ee2, 0, 8054b1e5, 1}


ANALYSIS: Kernel with unknown size. Will force reload symbols with known size.

ANALYSIS: Force reload command: .reload /f ntoskrnl.exe=FFFFFFFF804D7000,213F80,42250FF9

***** Kernel symbols are WRONG. Please fix symbols to do analysis.


***** Kernel symbols are WRONG. Please fix symbols to do analysis.


Probably caused by : ntoskrnl.exe ( nt+741e5 )


Followup: MachineOwner

---------

i co teraz zrobić


(De Niro) #8

sprawdz pamieć i podmień zasilacz.


(Micromac) #9

Przeciez napisał, ze sprawdzał pamięc.

Stawiam jednak na sprzęt a w drugiej kolejnosci na sterowniki urządzen.


(Maxplayer) #10

No ale co 2 napędy by się zwaliły


(JNJN) #11

Sprawdziłeś pojedyńczo napędy jak działają.

Wgraj najnowsze stery do płyty głównej - na jakim chipie płyta i dokładnie typ płyty.

Aktualizacja biosu płyty do najnowszego.

Aktualizacja firmware obu napędów do najnowszego.

Może masz coś kręcone ustaw na standard.

Sprawdź jeszcze raz pamięć tak:

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=50125

I pytanie zasadnicze,po czym tak się zaczęło, co robiłeś.


(Maxplayer) #12

Heh komputer to dizwna rzecz

rozebrałem go na części pierwsze potem złożyłem tak jak były i działa jak nalezy, ja się zabije z tą maszyną kiedyś

Dzieki wszystkim za rady