Na początku przepraszam jak stworzyłam podobny temat, który jest już na forum, być może go nie znalazłam, bo szukać szukałam.
Mój problem polega na woooolnymmmm otwieraniu się stron, ale tylko wtedy gdy mam włączony jakkolwiek program p2p. Wystarczy że go wyłączę, a strony otwierają się błyskawicznie. Dodam, że program ten nie ściąga z dużo prędkością, więc nie wiem dlaczego strony otwierają się z taką trudnością.
Problem nie leży w wirusach po przedwczoraj robiłam formacik,a potem skanowałam na wszystko możliwe sposoby. Próbowałam też zmienić program p2p na inny ale jest tak samo.
Domyślam się że to może być wina w ustawieniach,ale pewności nie mam.
Niestety pomimo zmniejszenia prędkości wysyłania do 16 kB/s dalej mam ten problem. Np. Teraz kiedy ściągam 11 kB/s a wysyłam 16kB/s to dlaczego strony otwierają się tak potwornie wolno, skoro mam niby megainternet (1024 kb/s.)?
Zainstalowałam program cFosSpeed,ale on jakoś nie reagował na moje ustawienia ( ustawiłam programy p2p- priorytet niski,a na Mozille Firefox na wysoki).
Jak ograniczyć max. ilości otwartych portów przez aplikację? Nie mam pojęcia gdzie można znaleźć taką opcje.
Acha używam emule i utorrent (na zmianę) może macie jakieś sugestie co do ustawień prędkości pobierania na tych programach albo może zmiana programów p2p, żeby lepiej wykorzystać moje łącze i żeby strony zaczęły się normalnie otwierać ?
Z góry dziękuje za odpowiedz
Życzę Szalonego Sylwestra i Szczęśliwego Nowego Roku