Problem przy pokazie slajdów


(kurzel131) #1

Witam, mam mały problem z pokazem slajdów, uzbierało mi się dosyć dużo fotek i okienka z wyborem foty w pokazie za bardzo wychodzą na prawą stronę, nie dałoby się tego jakoś przenieść, by te okienka rozciągnęły się na długość obrazka?

PS stosowanie
nie pomaga


(krystian3w) #2

Trzeba było spakować do zipa, załączniki na forum obsługują z 3 MiB.

Przykład - slideshow.zip (895,7 KB) [BRAK ZMIAN W KODZIE]


Może jakoś przełamywać po 38 lub rozbić na dwa divy możesz w php / javascript.

Coś w stylu że pojawią się na środku (…) chyba będzie średnio wyglądać ale można by próbować tak ukryć dalekie numery:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 (…) 67 68 69 70 71 72 73 74 75


Może dlatego że wyświetlają się liniowo linki.

a by lepiej się wyświetlały to dodałem:

#nav a {
    margin: 3px 2px;          /* zwiększony górny i dolny margines */
    display: inline-block;    /* zmieniony sposób wyświetlania elementów liniowych */
}

Wtedy już nawet nie potrzeba <br /> bo nie mogą się linki wyświetlić za div-em.


(kurzel131) #3

Dopisałem twój kod i wygląda lepiej, a co proponujesz z wyglądem? Pokaz jest do poradnika mojego i pokazuje, jak się zmieniała gra na przestrzeni lat.

PS da się zmienić tę numerację klatek by zamiast niej były nazwy?


(krystian3w) #4

Na wyglądzie się nie znam, nie mam też jakiegoś dobrego gustu do tego.

Zmienić jak, że zamiast cyfr / liczb jakieś tytuły np. trzy wyrazowe zrzutu ekranu?


(kurzel131) #5

No zamiast liczb własnie chciałem tytuły, bo alternatywne nazwy widzi tylko jak nie ma grafik.


(krystian3w) #6

Jak dla mnie to wtedy może zająć z “pół strony”, prawie jakbyś zrobił zbiór tagów zbyt dużą czcionką.

Może tytuł w chmurce, można dodać własną po najechaniu zamiast standardowej:

najedź!


(kurzel131) #7

Zrobiłeś to samo co mam pod pytajnikiem?

http://poradnik.chronologymu.eu/


(krystian3w) #8

O tak, coś takiego miałem na myśli.


(kurzel131) #9

Chyba będę miał z tym problem bo numeracja tych kafelek jest zapisana w skrypcie.


(krystian3w) #10

Jak masz w jakieś tablicy to może dodatkową “kolumnę” da się jakoś łatwo wprowadzić?


(kurzel131) #11

Tablica w html? pierwsze słyszę.


(krystian3w) #12

Myślałem, że może to jakoś dynamicznie generować po stronie serwera w np. php.


(kurzel131) #13

w php mam gotowy skrypt zliczający odwiedzających po ip bez powtórzeń i to wszystko :smiley

musiałbyś mnie ciągnąć za rękę przy tym bo zielony jestem