Problem Router THOMSON ST 706 WL

Witam! Dziś otrzymałam kupiony na allegro Router Thomson ST 706 WL, który ma wbudowany modem. Wszystko podłączyłam (mam neostradę tp). Zainstalowałam. Wszystko na komputerze pięknie chodzi, gorzej z laptopem (Acer Aspire 5520). Internet bezprzewodowo w ogóle nie chodzi, nawet nie znajduje sygnału. Jednak po podłączeniu kabla działa. Bardzo zależy mi na tym, aby internet w laptopie działał bezprzewodowo. Co powinnam zrobić? Proszę o instrukcję krok po kroku (nie jestem dobra w te klocki). Z góry dziękuję.

Wpisz w pasek przeglądarki adres 192.168.1.1. Zaloguj się za pomocą loginu admin i hasła - prawdopodobnie admin albo 1234 (bardzo możliwe, że będzie podane na spodzie routera). Jeśli router był używany i domyślne hasła nie pasują, poszukaj dziurki z napisem RESET i wciśnij czymś cienkim przycisk znajdujący się w tej dziurce.

Dostaniesz się w ten sposób do panelu konfiguracyjnego, poszukaj tam opcji włączającej WLAN.

Standartowym hasłem w Thomson 706 wl jest user: Administrator pass: (to pole jest puste) adresem ip routera jest 192.168.1.254 jeśli chodzi o wifi to w standardzie jest szyfrowane wep a klucz (standartowy oczywiście) jest nadrukowany na routerze , oczywiście możesz zmienić klucz i rodzaj szyfrowania po zalogowaniu na router. Reset do ustawień fabrycznych następuje po ( tzw. hard reset ) poprzez naciśnięcie przez 10sek przycisku reset z tyłu obudowy. Niestety jedyną rzeczą której nie możesz zrobić to odblokowanie kodeków ( ma odblokowane tylko 3 popularne) reszta jest nie dostępna, no chyba że sprzęt był kupiony w voippartners.pl tam na supporcie jest program konfiguracyjny, który potrafi odblokować kodeki i parę innych rzeczy niedostępnych z poziomu www.

Zapoznaj się proszę z tą stroną i zmień tytuł na

konkretny. Inaczej temat poleci do śmietnika.