Posiadam router, który stoi na najwyzszym piętrze mojego 2 pietrowego domu(nie ma szansy na przeniesienie routera).Urzeduje na parterze i wiadomo, ze sygnal wifi na samym dole jest bardzo slaby lub czasem go w ogole nie ma.Posiadam stary modem sagem 800 i pomyslalem, ze moze by po prostu podpiac ten modem na dole i z niego korzystac (czy tak sie w ogole da, zeby dzialal jednoczesnei router i modem?mam nadzieje, ze wiecie o co chodzi).Zainstalowalem sterowniki pod win 7 64, pozniej od razu mi wywala to okieno z wpisywaniem loginu i hasla.Podaje prawidlowe (wiem, bo loguje sie na nim na glownej stronie) i nic, nie laczy sie.Pozniej mowi, ze moge wylaczyc diagnozowanie i tyle.Dalej nei laczy.Co robie zle lub co innego moglbym zrobic w mojej sytuacji oprocz oczywistych kup nowy router/przeciagnij kabel od routera lub kup antene do routera?Mam nadzieje, ze da sie neta uruchomic na tym modemie :).Pomocy
Nie ma możliwości korzystania dwukrotnego z usługi Neostrada - chcesz aby jednocześnie chodził ci ruter i modem - to wykluczone.
U innych usługodawców jest chyba tak samo. Inna sprawa to możliwe że ten modem jest uszkodzony.
Na czas jego testowania koniecznie musisz wyłączyć tam na górze aby nie było konfliktu.
Dzieki wielkie za odpowiedz
edit:czy jest jakis sposob na ominiecie mojego problemu orpocz tych, ktore wymienilem wczesniej? ;p
hiszpania91
Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie.
Proszę poprawić pisownię w opisie problemu. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj, umieszczonego w prawym dolnym rogu swojego posta, następnie z opcji Użyj pełnego edytora, znajdującej się pod edytowanym postem.
Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało przeniesieniem tematu do Kosza.
Jeżeli dla Wifi za daleko to trzeba sobie rozbudować sieć wewnętrzną kablem czyli położyć kabel sieciowy od rutera na dół to znaczy kabel rj45